Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi (BTUM) Hava Tahmin Raporuna göre Van’da sıcaklıklar eksi dereceye kadar düşüyor.

Van’da kış bu yıl yüzünü erken gösterdi, yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken şehir merkezinde dondurucu soğuklar hakim oldu. Kışlıkları bu yıl erken çıkaran Vanlılara hava durumunun bugün nasıl olacağını sorguluyor. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan 15 günlük hava durumunu sizin için toparladık, Peki Van’da hava nasıl olacak? Kar yağışı var mı? Soğuk hava dalgası devam edecek mi? Van’da okullar tatil olur mu? Van Hava durumu ile ilgili tüm detaylar haberimizde…

Kar Yağişi Van

VAN HAVA DURUMU

23 Ekim Çarşamba; Van'da bugünkü hava durumunun güneşli ile birlikte geceleri don olacağı tahmin ediliyor. Beklenen en yüksek sıcaklık 9°C, en düşük hava sıcaklığının ise 1°C olması bekleniyor. Van'da bugün havanın yağışlı olma olasılığı %5 civarında. Rüzgârın genellikle hafif esintili olması bekleniyor. Gökyüzündeki bulutların yoğunluğu %45 oranında. Bugünkü hava şartlarında görüş uzaklığı yaklaşık 16 km olarak tahmin ediliyor. Van'ın bugünkü nem oranı %52 civarında beklenirken, çiy noktası -3°C ve basınç değerinin 1025 mb olması bekleniyor.

Van'da yarınki hava durumu ise; sabah saatlerinde az bulutlu 0°C olması bekleniyor. Yarın gün ortasında havanın az bulutlu 9°C, akşam saatlerinde açık 7°C, gece açık 2°C olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta Van'da en yüksek sıcaklığının 11°C, en düşük sıcaklığın ise 1°C olması bekleniyor.

Van'da lösemi hastası çocuklar yararına kermes düzenlendi! Van'da lösemi hastası çocuklar yararına kermes düzenlendi!

Kent merkezinde soğuk hava dalgası etkisini arttırarak devam ediyor, ilçe merkezileri ve yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor, kar yağışının santimetreleri bulması halinde Van Valiliği tarafından okullarında tatil edilmesi bekleniyor. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kış öncesi hazırlık çalışmaları ise aralıksız sürüyor.  

3525321

VAN 15 GÜNLÜK HAVA DURUMU

21 Ekim - Bugün: Güneşli, 9°C / 1°C

22 Ekim - Yarın: Parçalı bulutlu, 10°C / 1°C

25 Ekim - Cuma: Güneşli, 10°C / 4°C

26 Ekim - Cumartesi: Parçalı bulutlu, 11°C / 4°C

27 Ekim - Pazar: Parçalı bulutlu, 8°C / 3°C

28 Ekim - Pazartesi: Güneşli, 10°C / 2°C

29 Ekim - Salı: Güneşli, 11°C / 3°C

30 Ekim - Çarşamba: Güneşli, 12°C / 0°C

31 Ekim - Perşembe: Bulutlar arasında aralıklı güneş, 12°C / 3°C

1 Kasım - Cuma: Güneşli, 14°C / 1°C

2 Kasım - Cumartesi: Güneşli, 14°C / 2°C

3 Kasım - Pazar: Güneşli, 16°C / 2°C

4 Kasım - Pazartesi: Aralıklı yağış, 12°C / 4°C

5 Kasım - Salı: Zaman zaman bulutlu, zaman zaman güneşli, 10°C / 2°C

6 Kasım - Çarşamba: Çok bulutlu, 13°C / 2°C

Muhabir: Kemal Çamlı