Van Haber

90 Milyon avro destek verilecek! Van faydalanabilecek mi?

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından “Süt, Kırmızı Et, Kanatlı Eti ve Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler” için 90 milyon avro destek verileceği açıklandı. Peki, açıklanan destekten Vanlı üreticiler faydalanabilecek mi? İşte detaylar...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından “Süt, Kırmızı Et, Kanatlı Eti ve Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler” için 90 milyon avro destek verileceği açıklandı. Peki, açıklanan destekten Vanlı üreticiler faydalanabilecek mi? İşte detaylar...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 31 Temmuz 2024 tarihinde “IPARD III Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı”na çıktı. Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” tedbirinden başvurular kabul edilecek.

TKDK tarafından yapılan duyuruyu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’da resmi X hesabından paylaştı. Yumaklı paylaşımında; “Üretim tarlasındaki fikir tohumlarına desteklerimizle can suyu olmayı sürdürüyoruz. 81 ildeki girişimcilere toplam 90 milyon avro hibe desteği sağlayacak, IPARD III Programı Üçüncü Çağrı İlanı yayınlandı.” Dedi.

VAN’DA FAYDALANACAK

Bakan Yumaklı paylaşımında 81 ildeki girişimcilerin faydalanacağını açıklarken çağrıda da aynı duyuru yapıldı. Duyuruda başvuru yapacak iller için şu ifadeler kullanıldı: “IPARD III Dönemi Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında destek almak amacıyla 81 ilden proje başvurusu yapılabilecektir.”

80 İl ve Van’dan başvuru yapacak olan girişimciler hangi sektörlerde, hangi destekleri ve ne kadar oranda destekler alabilecek? İşte tüm detaylar;

PROGRAMIN KAYNAĞI

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek “kamu katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Söz konusu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.

DESTEKLENECEK TEDBİRLER VE BÜTÇESİ

“M1 – Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” tedbirinden yapım işi, makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecektir.
TEDBİR ADI: Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar
SEKTÖR ADI: Süt, Kırmızı Et, Kanatlı Eti ve Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler
DESTEK ORANI: %60 - %75
TOPLAM DESTEK BÜTÇESİ (AVRO): 90.000.000

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular, 16.09.2024 tarihi saat 09:00’dan itibaren Van’da bulunan TKDK İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacak. Online Proje Başvuru Sistemi 18.10.2024 tarihi saat 18:00’de kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 25.10.2024, saat 18:00’dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

YATIRIM SÜRELERİ

Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla
12 (on iki) ay olarak planlanmalıdır.

BAŞVURULAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberi
TKDK resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir. Ayrıca, TKDK tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, www.tkdk.gov.tr takip edilebilecektir.

TKDK Van İl Koordinatörlüğü iletişim bilgiler:

Adres: Bahçıvan Mah. Kazım Karabekir Cad. Turşak Apt. 66/A
Telefon: 0432 210 23 33