Amedspor U-17 Takımı Teknik Direktörü Sadettin Özer, bugün yaptığı yazılı açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sadettin Özer, Amedspor'un kendisi ve ailesi için büyük bir değer taşıdığını ve bu kulübün, 2016 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden ağabeyi, Amedspor'un efsane kaptanı Şehmus Özer'in mirası olduğunu belirtti.
Yaklaşık 10 aydır U-17 takımının teknik direktörlüğünü yürüttüğünü ve gençlere hem sportif hem de ahlaki değerler açısından rehberlik etmeye çalıştığını ifade eden Özer, ağabeyi Şehmus Özer'in vefatının ardından yaşanan bazı olayların kendisini ve ailesini derinden etkilediğini dile getirdi.
Özer, istifa gerekçesi olarak kulüp tarafından ağabeyinin odasının müzeye dönüştürülme sözünün tutulmaması, kulüp isim tabelasının değiştirilmesi ve ağabeyine ait kıyafetlerin özensiz bir şekilde kendisine teslim edilmesini gösterdi. Bu durumların aile üzerinde büyük bir duygusal yük oluşturduğunu vurguladı.
Bu sebeplerle Amedspor'daki görevine devam etmesinin hem ağabeyine olan saygısına hem de kendi duruşuna yakışmadığını düşündüğünü belirten Sadettin Özer, U-17 teknik direktörlüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Açıklamasının sonunda Amedspor'un geleceği için genç oyunculara sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Özer, kulüp ve taraftarlardan anlayış beklediğini ifade etti. Amedspor'un kendisi için her zaman önemli bir değer olarak kalacağını sözlerine ekledi.
Özer'in Açıklaması
DEĞERLİ AMEDSPOR SEVDALILARI VE KAMUOYUNA,
Abimin bizlere bıraktığı bir miras olarak gördüğüm Amedspor, benim ve ailem için büyük bir değerdir. Bu değere katkı sunma gayretiyle yaklaşık 10 aydır Amedspor U-17 takımının antrenörlüğünü yapmaktayım. Gençleri hem sportif anlamda hem de savunduğumuz değerler açısından geleceğimiz olarak gördüğüm için, Amedspor camiasını en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Ancak abim Şehmus Özer’in vefatından sonra, kendisine verilen sözlere rağmen odasının müze yapılmaması, kulüp isim tabelasının değiştirilmesi ve en önemlisi bizim için manevi değeri çok büyük olan abimin kıyafetlerinin özensiz bir şekilde tarafıma iade edilmesi; beni ve ailemi derinden üzmüştür. Abimin hatıralarıyla bu şekilde karşı karşıya gelmek, beni derinden sarstı. Bu yaşadıklarımız nedeniyle ailecek çok zor bir süreçten geçiyoruz.
Bu sebeplerle, çok sevdiğim ve armasına gönül verdiğim Amedspor'daki görevime, hem abime olan saygımdan hem de kendi duruşuma yakıştıramadığımdan dolayı, U-17 antrenörlüğü görevimden istifa ediyorum. Amedspor, benim için her zaman bir değer olarak kalacaktır.
Bu arma için emek veren, çok kaliteli ve güzel gençler yetişiyor. Bu gençlere sahip çıkmanızı rica ediyorum. Halkımızdan da bu kararım nedeniyle af diliyor ve anlayış bekliyorum.