Van- Hakkari Tabip Odası, vergide adalet talebiyle basın toplantısı düzenledi. Oda Başkanı Ahmet Koç, sağlık çalışanlarının ve halkın yoksullaşmasına dikkat çekerek, hükümeti vergi adaleti sağlamaya davet etti.

Van-Hakkari Tabip Odası, "Vergide Adalet" şiarıyla Odalar İş Merkezinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. “Vergide adalet için süresiz eylemdeyiz” dövizlerinin açıldığı toplantıda açıklamayı, Oda Başkanı Doktor Ahmet Koç yaptı. “Bugün 28 Ağustos 2024 Çarşamba. Kış geçti, ilkbahar geçti ve yazın son haftasında 25. defa ‘Vergide Adalet’ istiyoruz” diyen Koç, ultra zenginlerin çoğalırken, ücretli kesimin yoksullaştığını belirtti. Koç, "The Economist’te yer alan ‘ Türkiye’de Zengin Daha Zengin, Yoksul Daha Yoksul’ başlıklı makale, gelir dağılımındaki adaletsizliğin altını çizmiştir. Ekonomiye güven eriyor, geleceğe umut azalıyor” ifadelerini kullandı.

Van’da 7 kilo 650 gram metamfetamin ele geçirildi Van’da 7 kilo 650 gram metamfetamin ele geçirildi

“Hükümet algıyla derin yoksullaşmayı örtemeyecek” diyen Koç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergide adaleti sağlama yönünde yeterli çaba göstermediğini öne sürerek, "Çalışanların yoksullaşması gün gibi ortada" dedi. Koç, hükümeti, vergide adalet sağlamaya ve çalışanlardan alınan dolaylı ve dolaysız yüksek vergilerden vazgeçmeye çağırdı. Okullar Açılırken: 9 Eylül’de okullar açıldığında, çocukların beslenme çantası masraflarının %102 arttığını vurgulayan Koç, yeterli ve dengeli beslenmenin zorlaştığını ifade etti. Vergi Kesinti Oranı: Çalışanlardan alınan %35 verginin düşürülmesi gerektiğini belirterek, en fazla %15 vergi kesinti oranı talep etti.

Koç’un Çağrısı:

Koç, “Sağlık çalışanlarından ve emeğiyle geçinen tüm kesimlerden alınan yüksek vergiler, gelir eşitsizliği yaratmaktadır. Hem kendi haklarımız hem de halkın sağlık hakkı için bu adaletsizliğe karşı durmaya devam edeceğiz. Tüm çalışanları, gelirde ve vergide dayatılan eşitsizliğe karşı çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Muhabir: Kamuran Demir