Gündem

Belediyeden açıklama geldi, Vanspor’a verilen otobüs desteğini kim kesti?

Vanspor Futbol Kulübü bugün yaptığı bir açıklama ile Büyükşehir Belediyesinin otobüs desteğini kesiğini açıklamıştı.

Abone Ol

Vanspor Futbol Kulübü bugün yaptığı bir açıklama ile Büyükşehir Belediyesinin otobüs desteğini kesiğini açıklamıştı. Açıklama sonrası duyuruda bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor İl Müdürlüğü arasında protokol sağlanamadığı için otobüs hizmetinin geri çekildiğini protokol sözleşmeleri dışında geri kalan desteklerin sağlandığını belirtti.

Vanspor Futbol Kulübü, bugün yaptığı açıklamayla Van Büyükşehir Belediyesi'nin kulübe verdiği otobüs desteğini kestiğini duyurdu. Bu açıklamanın ardından Van Büyükşehir Belediyesi, kamuoyuna bir bilgilendirme yaparak, otobüs hizmetinin Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yapılacak protokol sağlanamadığı için geri çekildiğini, ancak diğer desteklerin devam ettiğini belirtti.

Vanspor yönetimi tarafından Büyükşehir Belediyesi kulübe desteğini kesti biçiminde yapılan açıklamaya yönelik bir açıklama yapan Van Büyükşehir Belediyesi, yapılan açıklamanın art niyetli olduğu, belediyenin desteği kesme gibi bir durumunun olmadığını belirtti. 

Van Büyükşehir Belediyesi, Vanspor Futbol Kulübü tarafından bugün kamuoyuna yapılan “Büyükşehir Belediyesi Vanspor’dan desteğini çekti” şeklindeki açıklama cevaben bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, Van Büyükşehir Belediyesi olarak Vanspor’a  uzun süredir birçok alanda destekler sunulduğu belirtilerek, “Yönetimi devraldığımız 31 Mart seçimleri sonrası da bu desteğimizin devam edeceğini birçok kez dile getirmiştik. Nitekim halen çokça sözünü etmek istemesek de birçok alanda hem maddi, hem manevi olarak desteklerimiz sürmektedir. Ancak tüm bunlara rağmen Vanspor yönetiminin bugün ‘Büyükşehir Belediyesi kulüpten desteğini çekti’ biçiminde yaptığı beyanat sonrası bu açıklamayı yapmayı zorunlu görüyoruz” denildi. 

‘Bugüne kadar desteğimiz sürdü’

Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere ve spor alanına büyük önem verildiği vurgulanan açıklamada, şunlara yer verildi: “Profesyonel ligde mücadele eden Vanspor’a ve taraftar gruplarına yönelik de eskiden bu yana belediyemizin çeşitli düzeylerde desteği olmuştur. Bizler görev başına geldikten sonra kamuoyunda Vanspor hakkında oluşan olumsuz algıya rağmen Van halkına ve Vanspor taraftarına olan saygımızdan desteğimizi devam ettireceğimizi deklare ettik. Bu kapsamda belediyemiz bünyesinde bulunan Şahabettin Özaslaner Spor Tesisleri 8 personeli ve tüm imkanlarıyla Vanspor’a tahsis edilmiştir. Yine kulübe sunduğumuz en önemli desteklerden biri olan belediyeye ait bir otobüsün tamamen kulübe tahsis edilmiş olmasıdır.”

Protokol yapılması gerekiyor

Ancak gelinen aşamada bu otobüs tahsis işinin belli bazı yasal kurallar çerçevesinde olması gerektiği kanaatinin oluşması üzerine, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yapılacak bir protokolle yardımın devam edebileceği öngörüldüğü kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: “Çünkü 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu’nun 21/3 maddesi uyarınca belediyelerin profesyonel spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapamayacağı açık bir şekilde düzenlenmiştir. Daha önce kayyım yönetimi tarafından yapılan yardımın bu şekilde sürdürülemeyeceği bilinmektedir. Çünkü kayyıma gösterilen müsamahanın yönetimimize gösterilmeyeceği açıktır. Anlaşılacağı üzere bu durum belediyeyi ciddi manada bir hukuki ve idari sorumluluk altına sokmaktadır. Bu sorunu gidermek için ve desteğin de kesilmemesi amacıyla Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile protokol yapılarak desteğin bu şekilde sürdürülmesi düşünülmüştür. Vanspor yönetiminin protokol yapılması konusunda hem Valilik, hem de Gençlik Spor İl Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunacağını beyan etmesine rağmen şu ana kadar somut bir adım atılmamıştır.”

‘Bu açıklamalara pirim verilmesin’

Henüz bu protokol işleminde herhangi bir sonuca ulaşılmadan Vanspor yönetimi tarafından “belediye desteğini kesti” biçiminde yapılan açıklamanın tam anlamıyla bir art niyet olduğu belirtilen açıklamada, “Bu durum aynı zamanda son dönemde aldığı sonuçlarla kötü bir gidişata sahip olan Vanspor yönetiminin sorumluluğunu başkalarının üzerine yıkma girişimidir. Van halkı ve tüm Vanspor taraftar grupları bilmeli ki; Vanspor hepimizin takımıdır. Bugüne kadar olduğu gibi bu takıma desteğimiz devam edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Belediyemizi karalamaya dönük çabalara da kimse pirim vermemelidir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.