Bölge

Bitlis’in 5 ilçesi karanlıkta kalacak, tarih ve saatleri açıklandı

Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ) ekipleri tarafından yapılan planlı bakım onarım çalışmaları kapsamında elektrik kesintisi yaşayan il ve ilçeler belli oldu.

Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ) ekipleri tarafından yapılan planlı bakım onarım çalışmaları kapsamında elektrik kesintisi yaşayan il ve ilçeler belli oldu.

VEDAŞ ekipleri tarafından kış mevsimi öncesi yapılan planlı bakım onarım çalışmaları kapsamında elektrik kesintileri de yaşanıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde Bitlis’in Hizan, Güroymak, Tatvan ve Ahlat ilçesinde elektrik kesintisi yaşanacak. Sabah erken saatlerde başlayan kesinti akşam saatlerinde kadar sürecek.

Bakım onarım çalışmaları kapsamında enerji kesintisi yaşayacak ilçeler şu şekilde:

HİZAN

Karbastı ,yamaç ve koçyiğit köyü ile bağlı mezra ve özel trafolarda planlı bakım onarım çalışması nedeni ile enerji kesintisi yaşanmaktadır.

GÜROYMAK

Kekliktepe aşağıkolbaşı, oduncular, yazıkonak, tahtalı, belektepe köyleri ile bika,(arıtma tesisi) doğugaz depolama merkezi ile bölgeye bağlı özel trafolarda planlı bakım onarım çalışması nedeni ile enerji kesintisi yaşanmaktadır.

TATVAN

Kale mahallesi ve bahçelievler mahallesi ile bölgeye bağlı özel trafolarda planlı bakım onarım çalışması nedeni ile enerji kesintisi yaşanmaktadır.

AHLAT

Kırklar mahallesi, ovakışla beldesi, otluyazı köyü, kırkdönüm, kırkkaya, çukurtarla, yoğurtyemez, akçaöğren, develik, burcukaya, nazik , dilburnu, güzelsu ,alakır, bahçe, seyrantepe,çazalağzı köyü ile bölgeye bağlı özel trafolar ve bağlı mezralarda planlı bakım onarım çalışması nedeni ile enerji kesintisi yaşanmaktadır.

TATVAN

Güntepe, teknecik, sallıca, suboyu, kısıklı, aktoprak, dönertaş, beşikli, keperek, kömürlü köyleri ile bağlı mezra ve özel trafolarda planlı bakım onarım çalışması nedeni ile enerji kesintisi yaşanmaktadır.

BİTLİS MERKEZ

Aşağıbalcılar, yukarıbalcılar, karakaş, çeltikli, aşagıyulak, beşkaynak,uçankuş, kınalı, yarönüdikme, çobansuyu köyü ve kapı tepe üs bölgesi ile bölgeye bağlı özel trafolarda planlı bakım onarım çalışması nedeni ile enerji kesintisi yaşanmaktadır.