Van Haber

Çatak Belediyesinden Hayvancılık Yapan Çiftçilere Sıvat Desteği

Van Çatak Belediyesi, kırsal mahallerde meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için içme suyu teknesi (SIVAT) montajı yapmaya başladı.

Abone Ol

Çatak Belediyesi, kırsal mahallerde meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için içme suyu teknesi (SIVAT) montajı yapmaya başladı.

Havaların ısınması ve suların azalması ile çiftçilerden ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Uzuntekne Mahallesindeki yaylalara sıvatlar Belediye iş makinaları ile taşındı, Belediye personeli ve mahalleliler tarafından montajı yapılarak su ile dolduruldu.

Kırsal mahallelerde hayvanların suya erişimini kolaylaştırmak için sıvat projesini hayata geçirdiklerini belirten Eş Başkanlar Gülten Baran ve Reşat Eraslan, “Coğrafyası itibari ile ilçemizde şartlar zor. Bu anlamda da kırsalda çiftçilerimize ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara çeşitli desteklerde bulunuyoruz. Bunu çeşitlendirerek devam ediyoruz ve sıvat projesi de bunlardan biri. Hayvanların suya erişimi kolaylaştırmak ve temiz su içmelerini sağlamak amacıyla vatandaşlarımızın talep ettiği bölgelerde bu uygulamayı yapacağız. “ ifadelerini kullandılar.