DEM Parti Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüleri Ebru Günay ve Berdan Öztürk, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve savaş suçlarını kınadıklarını açıkladı. Yapılan açıklamada, Netanyahu hükümetinin Gazze'yi işgali ve soykırım uygulamaları sonrasında Ortadoğu'da yaşanan siyasi suikastların kınandığı belirtildi.

Ak Parti'de İstifa Ak Parti'de İstifa

Ebru Günay ve Berdan Öztürk'ün ortak açıklamasında, "Netanyahu hükümetinin Gazze'yi işgali ve soykırım uygulamaları son günlerde Ortadoğu'nun çeşitli ülkelerinde yapılan siyasi suikastlarla devam etmektedir. 40 binden fazla sivilin katliamıyla devam eden bu savaş, Netanyahu hükümetinin hukuk tanımaz politikaları ve son saldırılarla daha da tehlikeli boyutlara ulaşmıştır" denildi.

Savaş Politikaları ve Kamuoyunun Tepkisi

DEM Parti yetkilileri, İsrail’in bölgeyi daha büyük bir savaşa ve kaosa sürüklemeyi amaçladığını belirtti. Açıklamada, Netanyahu hükümetinin savaşta ısrar etmesinin altında yatan nedenin, kamuoyundan gizlenen çıkarları koruma çabası olduğu ifade edildi. "Bu kirli savaş politikaları iflas etmişken ve kendi kamuoyunda bile desteği azalmışken, barıştan ve çözümden korkan her hükümet savaşta ısrar eder" denildi.

Barış ve Çözüm Talebi

Günay ve Öztürk, "Siyasi suikastlarla bir halkın haklı ve meşru talepleri bastırılamaz. Tarih bunu bize dün gösterdiği gibi yarın da gösterecektir" ifadelerini kullanarak Filistin halkının mücadelesinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. "DEM Parti olarak, çözümün tek adresinin siyasi diyalog ve müzakere olduğunun; Ortadoğu’da kalıcı barışın ve istikrarın ancak her kimlik, inanç ve kültürden kesimin ortak, eşit ve özgür yaşamıyla mümkün olduğunun altını çiziyoruz" şeklinde devam etti.

Muhabir: Hikmet Pülat