Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları, 15’inci gününde devam ediyor. Ancak, dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme programında canlı yayın sırasında, Van YYÜ güvenlik personellerinin çekime engel olması, tepki topladı.

Kayıp Rojin Kabaiş 15 gündür aranıyor Kayıp Rojin Kabaiş 15 gündür aranıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde 15 gün önce yurttan ayrılan ve bir daha haber alınmayan Rojin Kabaiş için çalışma başlatan Didem Arslan Yılmaz dün yaptığı yayın esnasında Rojin’in kaybolduğu alanı canlı yayında göstermek isterken üniversite güvenlik personellerinin engeline takıldı. Canlı yayın ekibini alana almak istemeyen güvenlik personelleri için Didem Arslan Yılmaz açtı ağzını yumdu gözünü. Güvenlik zamanının yanlış zamanda alındığını söyleyen Yılmaz, Rojin kaybolmadan önce güvenlik işini yapacaktı, gazetecilere karşı değil dedi.

“ÖNCE ÖĞRENCİNİZE SAHİP ÇIKACAKTINIZ”

O güvenlik kızımız oradayken olacaktı, şimdi beni mi engelliyor, gazeteciyi mi engelliyor. Kızımız orada kaybolurken ne güvenlik var ne kamera var, hiçbir şey yok. Ben babaya ulaşıp oradan bilgi aktarmak istiyorum, görevimi yapmaya çalışıyorum, güvenlik medyaya karşı mı var? Ayıp gerçekten. O güvenlik benim orada ki arkadaşlarıma değil rojinin kaybolmasına karşı orada durması gerekiyordu. Biz kimseyi suçlamıyoruz, bu anlamda ama eksiklikler varsa görsünler. Eğer Rojin’in başına bir şey geldiyse, orada günlerdir bir kamera her yeri görmüyor diyoruz, bir kamera taktı mı yurt yönetimi çok merak ediyorum. Taktılarsa hemen göstermelerini istiyorum. Orada devriye atıyor mu güvenlik? Yoksa sadece beni mi engellemeye çalışıyor. Çok ayıp bir şeyden söz ediyoruz. Olay yeri inceleme ekipleri orada yok? Deliller önceden toparlanmış, anlıyorum üniversite mülkü ama önce bir öğrencinize sahip çıksaydınız. 18 saat sonra aileye haber vermeseydiniz bir zahmet. 18 saat sonra aileye haber verdiniz. Bir öğrencimiz yurda gelmiyor, kayboluyor, 18 saat sonra çocuğun kaybolduğu bilgisini aileye veriyorsunuz. Sonra da orada güvenliği dikiyorsunuz, bizim orada ekibimizin babaya ulaşmasına engel oluyorsunuz” dedi.  

ROJİN KABAİŞ NASIL KAYBOLDU?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı. Geri dönmeyen Rojin Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül'de saat 12.00 sıralarında polise haber verdi. Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi. Kabaiş'in arkadaşları, 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Yüksek düzeyde şifreli olan telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

ROJİN SON DAKİKA HABERLERİ

Polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekiplerinin katıldığı arama çalışmaları, 15’inci gününe girdi. Göl üzerinde tekne ve botlarla, karada da polis, AFAD, itfaiye ve gönüllü arama birliklerinin katıldığı arama çalışmalarında polis helikopteri zaman zaman alçak uçuşlar yaparak destek veriyor.

Videoyu izlemek için tıklayın 

Muhabir: Kamuran Demir