Van Haber

Dikkat! Van’da trafik sorunu canınıza mal olabilir

Van’da olay yerine ulaşmaya çalışan ambulans ve itfaiye araçları trafik ve park sorununa takılarak büyük zorluk yaşıyor.

Abone Ol

Van’da yetersiz alternatif yollar, tamamlanmayan çevre yolu ve şehir içi park sorunu giderek artamaya devam ediyor, çift yön gelişi güzel park edilen araçlar için herhangi bir denetim söz konusu bile olmadığı Van’da olay yerine ulaşmaya çalışan ambulans ve itfaiye araçları da büyük zorluk yaşıyor.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı bahçıvan mahallesi Ahmed-i Xani Parkı civarındaki gelişi güzel park edilen araçlar itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmasına engel oldu. Van’da yaşanan bu park ve trafik sorunu nedeniyle itfaiye ekipleri herhangi bir yangın ve benzeri olaylara geç ulaşmasına neden olurken ambulans ekiplerinin ise olası durumlarda hasta veya yaralara zamanında ulaşamama gibi sorunlara neden oluyor. Kent genelinde yaşanan sorunlar can ve mal kaybına neden olabilecek düzeyde artmaya başladı. Her ay TÜİK tarafından yapılan istatistik verilerine göre araç sayısının arttığı kentte park ve trafik sorunu katlanarak büyüyor.

Van'ın hemen hemen her noktasında devam eden araç park sorunu, şehrin işlek cadde ve sokaklarında da görülmeye devam ediyor. Ana cadde ve ara sokaklara yapılan çift sıra parklar, trafik akışını da olumsuz yönde etkilerken son yaşanan olay durumun vahametini bir kez daha gözler önüne serdi. 3 gündür çatıda mahsur kalan yavru kediler ihbarı üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, sokağa girince büyük şok yaşadı. Sağlı sollu çift sıra park edilen araçlar nedeniyle binaya varamayan itfaiye ekipleri, kedileri kurtaramadan geri döndü. Trafik sıkışıklığının yanı sıra, cadde ve sokaklara yapılan çift sıra parkların neden olduğu sorunların her geçen gün arttığı Van’da çift sıra park edilen araçlar nedeniyle trafik akışının engellendiği ve yolların daraldığı gözlemleniyor. Bu durum, hem sürücülerin hem de yayaların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.  İlde yıllardır dile getirilen alt ve üst geçit, kapalı ve açık otoparklar ile alternatif yolların yapılmamasından dolayı trafik çileye dönüşüyor. Her geçen gün büyüyen bu soruna bir de ‘çift sıra park’ eklenince içinden çıkılamaz bir hal alıyor.

“ÇİFT YÖNLÜ PARK EKİPLERİ ZORA SOKTU”

İpekyolu ilçesi Ahmed-i Xani Parkı civarındaki 2 katlı iş yerinin çatı katında 3 gündür mahsur kalan yavru kediler için yapılan ihbar üzerine bölgeye giden Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, duyarsız sürücülerin sokağa sağlı sollu park ettiği araçlardan dolayı kedilere ulaşamadı.  İddialara göre, 3 gün önce anne kedinin aracın altında kalarak can vermesinin ardından 3 yavru kedi çatıda mahsur kaldı. Çevredeki esnafların yiyecek fırlatarak beslediği kediler sıcak hava ve susuzluk nedeniyle yardım istercesine miyavlamaya başladı. Vatandaşların ihbarıyla bölgeye gelen itfaiye ekipleri büyük bir sorunla karşılaştı. Dakikalarca araç sürücülerinin gelmesini bekleyen ekipler, yavru kedileri kurtaramadan geri döndü. Ekipler, sokağa girmenin imkansız olduğunu belirterek gece saatlerinde kedileri almak için geri geleceklerini ifade etti.

“ANINDA MÜDAHALEYE BÜYÜK ENGEL”

Yaşanan bu olay sonrası bir felaket durumunda yaşanabilecek olası facialar akıllara geldi. Ekipler de benzer bir serzenişte bulunarak yangın veya deprem gibi felaketlerde sokaklara girmenin imkansız olabileceğini dile getirdi.