Başkan Vedat Özgür’den Ekonomik Kalkınma Çağrısı Başkan Vedat Özgür’den Ekonomik Kalkınma Çağrısı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül 2024’e ait enflasyon verilerini paylaştı. Açıklanan verilere göre, enflasyon eylül ayında aylık bazda %2,97 arttı. Yıllık enflasyon ise %49,38 seviyesine geriledi.

Eylül Ayında Enflasyon Beklentileri Aştı

Eylül ayında enflasyon %2,97 oranında artış göstererek beklentilerin üzerinde bir yükseliş kaydetti. Ancak yıllık enflasyon, bir önceki ayki %51,97 seviyesinden %49,38’e düşerek, son 2 yılda ilk kez politika faizinin altına indi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Hedeflerimiz Doğrultusunda İlerliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada piyasanın enflasyon beklentilerine işaret ederek, eylül ayında enflasyonun 40'lı seviyelere ineceğini belirtmişti. Şimşek, yılı %41,5 enflasyonla kapatmayı hedeflediklerini, 2025 yılı itibarıyla ise enflasyonu %10’un altına çekme planlarının bulunduğunu dile getirmişti.

Kira Artış Tavanı ve Faiz Oranları

Eylül ayında kira zam tavanını belirleyen 12 aylık ortalama enflasyon göstergesi %63,47 olarak açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini eylül ayında %50'de sabit tutarken, ağustos ayında enflasyon %2,47 artış göstermiş, yıllık enflasyon ise %61,78'den %51,97’ye gerilemişti.

Enflasyonun son aylardaki dalgalanmalarına rağmen, hükümetin enflasyonla mücadelede belirlediği

Kaynak: Haber Merkezi