Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Doğu Anadolu Özel Eğitim Kurumları (DÖKDER) Başkanı Yusuf Ertaş, net asgari ücretin yüzde 50'sinin ödenmesini talep ederek, sektördeki maaş farkının öğretmenlerin devlete atanma isteğine neden olduğunu ifade etti.
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri temsilcileri, bir açık mektupla seslerini duyurarak sektördeki ekonomik zorlukları ve öğretmen kaybını gündeme taşıdı. Açıklamada, özellikle öğretmenlerin devlete atanma isteğinden kaynaklanan sıkıntılara çözüm getirilmesi talep edildi.
Ertaş yaptığı açıklamada, her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına sağlanan hizmetler için net asgari ücretin yüzde 50’sinin ödenmesi isteği bulunuyor. Buna göre, bireysel eğitim ücreti asgari ücretin yüzde 5'i olarak belirlenip 1 saatlik eğitimi içerirken, toplamda 8 saatlik eğitim yüzde 40'ı kapsayacak şekilde düzenlenmelidir. Grup eğitimi ücreti ise asgari ücretin yüzde 2,5'i olarak belirlenmeli ve toplamda 4 saatlik eğitim yüzde 10'u içermelidir.
Özel eğitim merkezlerinde faaliyet gösterenlerin, öğretmen kaybını önlemek ve daha nitelikli hizmet sunabilmek adına bu taleplerin dikkate alınmasını beklediklerini ifade eden Ertaş, öğretmenlere daha iyi maaş verilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin istikrarını sağlamak adına Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten destek talep edildi.
Özel eğitim kurumlarının Van Valisi Ozan Balcı ve Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras tarafından desteklendiği belirtilirken, kurumların daha uygun koşullarda hizmet verebilmesi ve öğretmen kaybının önüne geçilmesi için taleplerin dikkate alınması çağrısında bulunuldu.