Van Haber

Eşbaşkan Şedal ve Zeydan Bahçesaray’da yapılan yolları inceledi

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan Bahçesaray (Miks) ilçesinde yapılan yol yatırımlarını inceledi. İlçe halkıyla da bir araya gelen Eşbaşkanlar, ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin ilçedeki birimlerini de ziyaret etti.

Van Büyükşehir Belediyesi kentin en ücra noktalarına kadar hizmet götürüyor. Tüm imkânsızlıklara rağmen var gücüyle çalışan belediye, uzaklığı ve sarp arazi yapısı nedeniyle halk arasında 9’uncu gezegen olarak tabir edilen Bahçesaray (Miks) ilçesinde onlarca mahalle ve mezra yolunu ilk kez sıcak asfaltla buluşturdu.

Bahçesaray ilçesinde 10 km sıcak asfalt yapıldı

İlçe ziyaretleri, kapsamında Bahçesaray (Miks) ilçesine giden Eşbaşkan Şedal ve Zeydan, Burada Van Büyükşehir Belediyesi’nin idari işgücü ve öz kaynakları ile yapılan 3.5 kilometrelik Bağcılar (Kiçav) Mahalle Yolu’nda incelemelerde bulundu. Eşbaşkanlara Bahçesaray Belediye Eşbaşkanları Nebahat Benek ve Ayvaz Hazır ile DEM Parti ilçe örgütü ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti. 

Çalışmalar kapsamında yarma, dolgu, yol altyapı ve plent miks temeli (PMT) tamamlanan köy yolundaki sıcak asfalt serimini yerinde takip eden Eşbaşkanlar, bir süre yolda gezerek, yapılan asfalt çalışmasını inceledi. Eşbaşkanlar ayrıca Kiçav köyüne de giderek, köy halkı ile bir araya geldi. 

Eşbaşkanlar ve beraberindekiler, buradaki incelemelerin ardından daha önce asfaltlanarak, ulaşıma açılan, 6,5 kilometrelik Altındere (Arinç) Ünlüce (Mezra Şêxan) grup yolu ve bağlı 4 mezra yolunu inceledi. Virajları ve sarp arazisiyle Van’dan Bahçesaray’a giden ana yolu andıran Ünlüce Mahallesi’ne bağlı Taşköprü (Qercicas) Mezra yolunu da gezen Eşbaşkanlar buradaki bir yurttaşın da taziyesine katıldı.

Bahçesaray esnafına ziyaret

Bahçesaray ziyareti kapsamında Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, DEM Parti Bahçesaray İlçe Örgütünü ziyaret ederek, yeni seçilen Eşbaşkanlar Yıldız Fidan ve Cemal Toygun’a görevlerinde başarılar diledi. 

Daha sonra ilçe merkezinde bulunan esnafı ziyaret eden Eşbaşkanlara DEM Parti Bahçesaray İlçe Örgütü ve Belediye Eşbaşkanları Nebahat Benek ile Ayvaz Hazır da eşlik etti. Çarşı esnafını tek tek dolaşan Eşbaşkanlar ve beraberindekiler esnaf ve yurttaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Eşbaşkanlar son olarak Bahçesaray İtfaiye Grup Amirliği ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) İlçe Şube Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek, buradaki çalışanlardan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.