Köklü Değişim Van Temsilciliği tarafından İran'da suikast sonucu ölen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, 31 Temmuz 2024 tarihinde Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit düşmüştü. Hazreti Ömer Camii’nde Cuma namazı sonrası Haniye ve Gazzeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra camii avlusunda toparlanan vatandaşlar burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Köklü Değişim Van Temsilciliği üyesi Yaşar Sami Tarhan, Gazze'de tespit edilebilen ölü sayısının 40 bine yaklaştığını belirtti.

Gazze’yi Yöneticilerin İhaneti Öldürüyor!

Tarhan, “Gazze’de tespit edilebilen ölü sayısı 40 bine yaklaştı. Enkaz altında ise 10 bin civarında Müslümanın temiz bedeni yatmakta. Azgın Yahudi varlığının saldırılarından etkilenerek salgın hastalık ve açlıktan ölenlerle birlikte Gazzze’de gerçek ölü sayısının 85 bin civarında olduğu tahmin edilmekte.  Gazze bombaların altında! Gazze ölüyor! Ama Gazze’yi gerçekten öldüren bombalar değildir! Gazze’yi tahtlarına sıkı sıkıya yapışmış, tek derdi koltuğunu korumak olan korkak pısırık hain ve iki yüzlü yöneticilerin ihaneti öldürüyor! 30 Temmuz’da Allah’ın lanetlediği Siyonistler önce Beyrut’a saldırdı! Birkaç saat sonra da İran’da bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyeyi “devrim muhafızlarına ait misafirhanede şaibeli bir şekilde, güdümlü füzeyle vurarak şehit etti” dedi.

İsrail haritadan silinmelidir”

Soykırımcı israilin haritadan silinmesi gerektiğini belirten Tarhan “İsrail haritadan silinmelidir” masalıyla onlarca yıldır Müslümanları uyutan İran!  Lübnan’da komutanlarınız öldürülüyor! Tahran’da ülkenizin kalbinde İsmail Haniye öldürülüyor! Ve siz hala nasıl cevap vereceğinizi mi düşünüyorsunuz? Bir hiç uğruna Irak’la 8 yıl boyunca savaşan ve 750 binden fazla asker ve sivil kaybına neden olan siz; söz konusu kafirler olunca, söz konusu Yahudi varlığı İsrail olunca neden sessiz kalıp gerilimi azaltacak zillet açıklamalarla yetiniyorsunuz! Her yıl kutladığınız Kudüs günü sizin için oyun ve eğlenceden başka ne anlam ifade ediyor! Görmüyor musunuz Gazze’nin sizden başka tutunacağı dalı yok, sizden başka umudu yok! Onların tek umudu sizlersiniz. Zira Batılı devletler ve kurumlar aylardan beri kör, sağır ve kötürüm bir insan hakları savunucusu rolünü oynuyorlar. Mesele kendi halkların olunca dünyaya ayağı kaldırıyorlar. Ama konu Müslümanlar olunca onlar ve işbirlikçi kukla yöneticileri 3 maymunu oynuyorlar” diye konuştu.

İŞBİRLİKÇİ YÖNETİCİLERİN İHANETLERİ ARTIK APAÇIK ORTAYA ÇIKMIŞTIR

Son Dakika! Çaldıran'da Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi Son Dakika! Çaldıran'da Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi

Aylardır oynanan tiyatronun bir tarafında iyi yüzlü batı var iken diğer tarafında ise İslam ülkelerinin yöneticileri, kralları ve başkanların olduğunu ifade eden Tarhan, “Bu işbirlikçi, ikiyüzlü ve ihanet içerisinde olan yöneticiler, aylardır Batılı efendilerinin kendilerine verdikleri rolleri oynamaktan başka bir şey yapmadılar. İlk önce Birleşmiş Milletler ve bir kısım sözde devletlerarası kurumları göreve çağırma söylemleri ile aylar geçirdiler. Oysaki bu kurumların bugüne kadar her zaman işgalci Yahudi varlığının yanında yer aldığını bildikleri halde sırf zaman kazanmak için bu boş çağrılarla yetindiler. Ardından sözde İslam iş birliği teşkilatı gibi kınama kurumlarının zirvelerinde, oynadıkları tiyatronun kapak fotoğraflarını çektirmek için bir araya geldiler. Yediler, içtiler, kınadılar, fotoğraf çektirip dağıldılar. Sonra da İşgalci Yahudiler enerjisiz kalmasın diye petrol göndermeye devam ettiler. İşgalciler yeni yerleşim yerleri kursun diye demir çelik göndermeye devam ettiler. Gıda, ilaç, giyim ve tüm diğer ticaret mallarını göndermeye aylarca devam ettiler.  Kıymetli Müslümanlar; Bu ikiyüzlü ve işbirlikçi yöneticilerin ihanetleri artık apaçık ortaya çıkmıştır. Bu 57 rejimin ve sözde liderlerin 9 aydır devam eden tiyatroda figüran oldukları iyice ifşa olmuştur. Bu rejimlerin Yahudi varlığıyla ve sömürgeci kafirlerle iş birliği içinde olduklarını görmeyen kaldı mı? İşgalci ve Siyonist varlığın bekasının bu rejimlerin bekasına bağlı olduğunu bilmeyen kaldı mı” ifadelerine yer verdi.

GAZZE’NİN ZAFERİNİ DEĞİL YAHUDİ VARLIĞININ ZAFERİNİ İSTİYORLAR

Tarhan konuşmasının devamında ise “Gazze’nin ölüme terk edilmesinin gerçek sebebinin, Müslümanların sahipsizliği olduğunu anlamayan kaldı mı? Evet, Gazze’de akan kanların, devam eden katliamların ve Gazze’deki ölümlerin yegâne sebebi ihanet ve işbirliği içerisindeki rejimler ile İslam ümmetinin sahipsizliğidir. Gazze’yi sahipsizliğe terk eden, oradaki kardeşlerimizi aşağılık maymunlar olan işgalci Yahudilerin insafına terk eden bu rejimler ve yönetimlerdir. Çünkü bu rejimler ve yöneticiler, Gazze’nin bekasını değil işgalci İsrail’in bekasını istiyorlar. Gazze’nin zaferini değil Yahudi varlığının zaferini istiyorlar. Şayet Gazze’nin bekasını ve zaferini isteselerdi daha ilk günden Yahudi varlığı ile tüm ilişkilerini keserler ve derhal seferberlik ilan ederlerdi. Bırakın demir çelik ve petrol göndermeyi, bir tek toplu iğne bile gönderilmesine müsaade etmezlerdi. Gazze’ye yardım tırları yerine askeri mühimmatları gönderirlerdi” şeklinde konuştu.

Basın açıklaması Sami Lenk'in yaptığı dua ile sonra erdi, Cami avlusunda Filistin için bir araya gelen vatandaşlar daha sonra alandan ayrıldı. 

Muhabir: Adil Harmancı