Yaz mevsimiyle beraber düğün sezonu da başladı. Evlenecekler için en önemli hazırlıklardan biri de gelinlik seçimi oluyor. Van’da ikinci el gelinlikler kadınlar tarafından özenle elde yıkanarak temizleniyor.

Yaşanan ekonomik kriz ve hayat pahalılığı nedeniyle sıfır gelinlik alamayan gelinler, ikinci el almak zorunda kalıyor. Vanlı Girişimci Kadın Aydan Demir, birçok firma ile anlaşarak ikinci el gelinlikleri yıkayarak tekrardan satışa sunduklarını aktardı.

Demir,
“Düğün sezonu olduğu için ve malumunuz gelinlik fiyatlarıda çok fazla olduğu için gelinler artık sıfırı yerine ikinci eli tercih ediyor. Hal böyle oluncada bizde yeni bir iş kapısı açıldı. Bizler burada gelinlerin giydikleri ikinci el gelinlikeri elde yıkayarak müşterilerimize tekrardan temiz bir şeklide sunuyoruz. Bu yörede düğünler genlede hafta sonu olduğu için bizim en yoğun olduğumuz günler Pazartesi’den Çarşamba’ya kadar oluyor. Burada genelde 3 kişi çalışıyoruz, fiyat aralığımız ise gelinliklere göre değişiyor. Örneğin , kına gecelerinde giyilen bindallılar ve diğer nişanlılıkları 40 liradan başlayan fiyatlarla yıkıyoruz. Yıkanması daha zor gelinlikleri ise 100 liradan başlayan fiyatlarla temizliyoruz. Bizler yıkamada olduğu gibi kurutma işleminde de yine aynı şekilde hiçbir makine kullanmıyoruz. “ İfadelerine yer verdi.

Yeni Doğu Gazetesi / Hikmet Pülat
Kaynak: Haber Merkezi