VASKİ’ye kesilen ceza meclis gündeminde VASKİ’ye kesilen ceza meclis gündeminde

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti tarafından gazeteci Göksel Göksu'nun katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek. 17 Ekim 2024 Perşembe günü saat 14:00'te Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenecek etkinlikte, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın çalışanları bir araya gelecek.

GÖKSEL GÖKSU DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAK

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti’nin organize ettiği bu özel söyleşide, deneyimli gazeteci Göksel Göksu, gazetecilik mesleği, medya dünyasındaki gelişmeler ve yerel basının rolü gibi konularda bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak. Söyleşi, Van’da medya çalışanlarının bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmaları için önemli bir platform sunacak.

BASIN ÇALIŞANLARINA DAVET

Yerel ve ulusal basın çalışanlarının katılımıyla gerçekleşecek bu etkinlik, Van’daki basın mensuplarının mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor. Söyleşiye tüm basın mensupları davet edilirken, Van basını açısından önemli bir buluşma olması bekleniyor.

GÖKSEL GÖKSU KİMDİR?

1961 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği mezunu. Mesleğe, 1982 yılında Havas Yayınevi’nde başladı. Gözlem, Süreç yayınevleri ile “Rüstem Batum’la 360 Derece” adlı programda çalıştı.

1996 yılında girdiği Radikal gazetesinde muhabirlik görevini, 1998 yılında başladığı CNN Türk Televizyonu'nda uzun yıllar devam ettirdi.

Çalıştığı dönemde çok sayıda haber belgesele imza tan Göksel Göksu, 2018 yılından itibaren İstanbul istihbarat şefi olarak çalıştığı CNN Türk'ten 2020 yılında ayrıldı. Habertürk'te İstihbarat Şefi olarak görev yaptı. Medya scope Haber Müdürü olarak görevini sürdüren Göksel Göksu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kadın Gazeteciler Komisyonu Koordinatörlüğünü yürütmektedir. İngilizce biliyor. İki çocuğu var.

Ödüller: 2006 Sedat Simavi Televizyon Ödülü "Güneydoğu'nun Kayıp Çocukları" belgeseli haber kategorisinde övgüye değer görüldü. 2010 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri, '"Namlunun Ucundaki Kadınlar" haber dizisi övgüye değer bulundu. 2011 yılında 14. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, "Hizbullah'ın Dünü Bugünü" başlıklı haberiyle "Görüntülü haber" ödülüne değer bulundu. 2013 Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Önder Kadın Ödülü, 2014 Çağdaş Gazeteciler Derneği "Yılın Başarılı Gazetecileri" arasında yer almaya "Ölüm Yolunda Ezidiler" dizi haber ve belgeseli ile hak kazandı. 2014 Çağdaş Gazeteciler Derneği "Televizyon Program Ödülü" 2016 İletişim Araştırmaları Derneği Hıfzı Topuz İletişim Onur Ödülü.

Muhabir: Halit Aydin