Van Haber

Havalimanı’nda sefer sayısı düşünce faturayı Van’a kestiler

Trabzon Havalimanı’ndaki sefer sayısında düşüş yaşanırken bölge halkı faturayı uçak sefer sayısı ve bilet ücretleri sorunu yaşayan Van’a kesti.

Abone Ol

Trabzon Havalimanı’ndaki sefer sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre düşüş gösterirken bölge halkı faturayı uçak sefer sayısı ve bilet ücretleri sorunu yaşayan Van’a kesti.

Trabzon’da yayın yapan günebakış gazetesinde yer alan habere göre, Trabzon Havalimanı’na düzenlenen seferlerle ilgili Ordu, Giresun, Van ve Rize’deki STK temsilcilerinden yoğun eleştiriler gelirken, tepkiler sonuç verdi. Trabzon Havalimanı’ndaki sefer sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre düşüş gösterdi.

Turizmde ivme yakalayan ve düzenlenen uçak seferleri nedeniyle tepkilerin odağında olan Trabzon için yıllardır süren algı operasyonları sonuç verdi. Rize, Giresun, Van ve Ordu’nun seferlerinin Trabzon’a kaydırıldığı iddialarının sık sık dile getirilmesinin ardından Trabzon Havalimanı’ndaki sefer sayıları azaldı.

TRABZON’DA SEFER SAYISINDA YÜZDE 6’LIK DÜŞÜŞ YAŞANDI

2023 yılının eylül ayında Trabzon’da 21 bin 740 sefer düzenlenirken, 2024 yılının eylül ayında bu rakam 20 bin 468 sefere geriledi. Trabzon Havalimanı’nda bir önceki yılın aynı dönemine göre uçak seferlerinde %6’lık düşüş yaşandı.

RİZE’DE BAKAN ABDULKADİR URALOĞLU’NA KARLI EL İLANLARI DAĞITILMIŞTI

Rize’de geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na karşı “DİKKAT! Trabzonlu Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Rize-Artvin Havalimanı'nı bilerek ve isteyerek sabote ediyor." İfadelerinin yer aldığı el ilanları da dağıtılmıştı.