Türkiye'nin farklı noktalarında Keşfedilmemiş farklı güzellikler yer alıyor. Yaz tatili denildiğinde herkesin aklına Muğla, Antalya, İzmir gelirken herkes Van'ın bu güzelliğini gözden kaçırıyor. Eşsiz güzellikteki bu kanyon sıcak havada serinlemek isteyenlerin uğrak noktası haline dönüşüyor. İşte Türkiye'nin en güzel kanyonu…

Van'ın Çatak ilçesinde bulunan Avamasiro Kanyonu konuklarına adeta görsel bir şölen sunuyor. Kanyonunun serin suları, yemyeşil bitki örtüsü ve temiz havasıyla görenleri büyülüyor.

Van, Siirt ve Şırnak sınırları içerisinde yer alan Avamasiro Kanyonu, sıcak havaların vazgeçilmez adresi oluyor. Van'ın Çatak ilçesi ile Siirt'in Perver ve Şırnak'ın Beytüşşebap sınırları içerisinde yer alan 12 kilometrelik Avamasiro Kanyonu, serin sular, yemyeşil bitki örtüsü ve temiz havası ile herkesin dikkatini çekiyor. Hem yerli hem de yabancı misafirlerin vazgeçilmez rotasını oluşturan kanyon doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenler için muhteşem bir destinasyon adresi oluyor.

SERİN SULARIN TADINI ÇIKARIN

DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyesi Hüseyin Demez, gezilerde bölgenin doğal güzelliklerini tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. 16 kişilik grupla Kanyon'a geldiklerini ifade Demez, "İlkbaharda suyun debisi yükseldiği için üst taraflardan kanyonu izleme fırsatı buluyoruz. Bu mevsimlerde ise kanyonda yüzebiliyoruz. Sıcak havada yürüyüş yapıp kanyonda suya girerek serinliğin tadını çıkarıyoruz" sözlerini vurguladı.

Muhabir: Yeşim Aşan