İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte önemli mesajlar iletti. Aras, uyum haftasının önemine vurgu yaparak, bu süreçte velilerin de çocuklarına destek olmasının önemine değindi.

DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, eğitim camiasına önemli mesajlar iletti. Aras, uyum haftasının önemine vurgu yaparak, yeni eğitim öğretim yılına dair beklentilerini ve hedeflerini paylaştı.

İl Müdürü Aras, ''Uyum haftasıyla birlikte, öğrencilerimiz okullarına yeniden alışacak, öğretmenlerimizle ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek yeni bir yıla merhaba diyecekler.'' ifadelerini kullanarak bu süreçte velilerimizin de çocuklarına olan desteğinin çok önemli olduğunu belirtti.

Müdür Aras, mesajında Türkiye Yüzyılı'nın Maarif Modelinin önemine de dikkat çekerek. "Değerli öğretmenlerimiz, sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli velilerimiz; bugün, Türkiye Yüzyılı'nın inşasında önemli bir role sahip olan eğitim camiamız olarak yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu yüzyılda, ülkemizin hedeflerine ulaşabilmesi için güçlü bir eğitim sistemine ihtiyacımız var. Bu nedenle, hep birlikte daha iyiye ulaşmak için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Aras, hızla gelişen teknolojiye ayak uydurmanın önemini vurgulayarak, "Teknolojik gelişmeler, eğitim sistemimizi de sürekli olarak dönüştürüyor. Bakanlık olarak, öğrencilerimizin bu değişime ayak uydurabilmeleri için onlara en iyi imkanları sunmaya çalışıyoruz. Öğretmenlerimiz de bu süreçte önemli bir rol üstleniyor. Onların mesleki gelişimlerine destek olmak için her türlü imkanı sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

Aynı zamanda öğretmenlerimiz için başlayan seminer haftası hakkında konuşan Aras, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin ehemmiyeti ve iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekerek, "Yeni müfredatımız, öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarına yönelik olarak hazırlandı. Bu süreçte öğretmenlerimizin de yeni müfredata uyum sağlamaları önemli. Bu nedenle, seminer haftasında da öğretmenlerimize yönelik çeşitli destek programları düzenliyoruz. Onlara yapılacak çalışmalarda kolaylıklar diliyorum." dedi.

Müdür Aras, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bu yıl, eğitimde kaliteyi artırmak, öğrencilerimizin potansiyellerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak ve öğretmenlerimizin motivasyonlarını yüksek tutmak için çalışacağız. Bu süreçte hepimizin desteğine ihtiyacımız var. Hep birlikte çalışarak, Türkiye Yüzyılı'nda eğitimde önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum."

Muhabir: Güneş Karabulut