Van Haber

İsrail soykırımını kufi sanatına işledi

Van İpekyolu Gençlik Merkezinde kufi sanatı eğitimi gören Iraklı Saja Alrawi İsrail’in Filistin halkına uyguladığı soykırımı Sufi Sanatına işledi.  

Van İpekyolu Gençlik Merkezinde kufi sanatı eğitimi gören Iraklı Saja Alrawi İsrail’in Filistin halkına uyguladığı soykırımı Sufi Sanatına işledi.  

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 39 bin 929’a yükseldi. İsrail’in Filistin halkına uyguladığı soykırım tüm dünya da tepkiyle karşılanırken Van’da da Filistin davasının unutulmaması amacıyla çalışmalar yapılıyor. Filistin’de uygulanan soykırıma dikkat çekmek için kufi tabloları çalışmaları yapan Iraklı öğrenci Saja Alrawi İsrail’in Filistin halkına uyguladığı soykırıma dikkat çekmek Filistin figürlerini kullanarak bir şiir resmetti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Alrawi, “Ben Iraklıyım ve burada eczacılık eğitimi alıyorum. Aynı zamanda el sanatları ile ilgileniyorum ve bu alanda yeni başladım. Levize Hoca bana birçok şey öğretti ve bu dönemde 7 tablo bitirdim. Özellikle iki tablomda Filistin figürlerini kullanarak bir şiir resmettim. Bu sanatın ismi Kufi sanatı. Yani, şiiri Kufi sanatıyla bir resme dönüştürdüm. Burada, Filistin'deki durumlardan bahsetmek istedim. Filistin'deki olayları vurgulamak, insanları bu konuda dikkatli olmaya çağırmak istedim. Bu yüzden bayrak tabloları yaptım. Ayrıca, bu şiir oldukça meşhur bir şiir; Mahmut Derviş'in şiiridir. Şiir, Arapça Kufi yazı ile yazılmış ve anlamı şöyle: "Ah Filistin! Ey toprağın adı! Ey gül yüzünün adı! Zafer kazanacaksın." Şiir ile Kufi sanatını birleştirerek aslında Filistin'deki soykırıma dikkat çekmek istiyorum” dedi.