Spor

İzlanda - Türkiye maçı ertelenecek mi?

A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda'ya konuk olacağı maç saatinde zeminde don ihtimalini göz önünde bulunduran UEFA maçı erteleyebilir.

Abone Ol

A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda'ya konuk olacağı maç saatinde zeminde don ihtimalini göz önünde bulunduran UEFA maçı erteleyebilir. TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, “Saha şu an don halinde. TSİ 17.00’de eş güdüm toplantısı olacak. Şu anda erteleme ihtimali yüzde 51” dedi. UEFA Uluslar Ligi B grubu 4. maçında Türkiye, bu akşam TSİ 21.45'te İzlanda'ya konuk olacak. Ancak A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda ile oynayacağı bu mücadelenin ertelenme ihtimali bulunuyor. 


DON TEHLİKESİ


İzlanda ile Türkiye maçının oynanacağı Laugardalsvöllur Stadı'nın maç saatinde don tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.


SON KARAR UEFA'NIN


UEFA'nın dün öğleden sonra İzlanda Futbol Federasyonu yetkilileri ve saha personeliyle görüşmelerde bulunduğu vurgulandı. 

Toplantı sırasında bir karar verilmediği ancak ertelemeyle ilgili bu akşam tekrar bir inceleme yapılacağı ve nihai kararı UEFA'nın alacağı kaydedildi. 


ZEMİN ISINMA PROBLEMİ


Mücadelenin oynanacağı Laugardalsvöllur Stadı'nda zemin ısıtmamasının bulunmadığı ve don olaylarına karşı savunmasız kaldığı ifade edildi. 

Ayrıca zemini sıcak tutmak için çimlerin üzerine kumaş serildiği de aktarıldı. 


MAÇ ERTELENİRSE NE ZAMAN OYNANACAK?


UEFA'nın olası bir erteleme kararı alması durumunda ise mücadele en geç Salı günü oynanacak. 

İzlanda Milli Takım Sorumlusu Jörundur Aki Sveinsson ise konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Maçın bugün oynanacağı gerçeğine dayanarak çalışıyoruz. O zaman duruma bakacağız ama bir sonraki duyuruya kadar bu akşam oynanacağını tahmin ediyoruz. Kontrol edemediğimiz bir şey hakkında çok fazla şey söylemek zor ama umarım bugün oynayabiliriz." 

TOPLANTI SAAT 17.00'DE


Başkent Reykjavik’te hava sıcaklığı eksi derecelerde seyrediyor.

Gün içinde -3 derece olan hava ısısı maçın başlama saatinde biraz yumuşayarak 1 ile -3 derecelerde olması bekleniyor.

Karşılaşmanın ertelenip, ertelenmeyeceğiyle ilgili son karar ise bugün yapılacak eş güdüm toplantısında verilecek.

CEYHUN KAZANCI'DAN AÇIKLAMA

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, “Saha şu an don halinde. TSİ 17.00’de eş güdüm toplantısı olacak. Şu anda erteleme ihtimali yüzde 51” dedi.