Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü'nden Kaçak Avcılara göz açtırmıyor. 

Van’ın içme suyunda siyanür var mı? İddialara yanıt geldi Van’ın içme suyunda siyanür var mı? İddialara yanıt geldi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Van ve Bitlis'te kaçak avcılıkla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğü belirtildi. Bölge Müdürlüğümüze bağlı Van İl Şube Müdürlüğü Av Koruma Kontrol ekipleri, Edremit Sulak Alanı'nda Merkez Şefliği personeli ile Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube, Çevre-Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi ekiplerinin katılımıyla yapılan denetimlerde kaçak avlanan 2 şahsın tespit edildiğini duyurdu. Şahıslar hakkında tutanak düzenlenirken, 2 adet av tüfeğine el konulmuş olup toplamda 27.960,00 TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, 14. Bölge Müdürlüğüne bağlı Bitlis İl Şube Müdürlüğü ekiplerince Tatvan ilçesindeki Devlet Avlakları ve Nemrut Kalderası Tabiat Anıtı'nda yapılan dron destekli denetimlerde de yasa dışı avcılıkla mücadele edildiği vurgulandı. Yasa dışı avlandığı tespit edilen bir kişiye para cezası uygulanırken, 3 adet kınalı keklik ( canlı mühre) türü için 30.000 TL tazminat kararı alındı.

 Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölgedeki sulak alanlar ve doğal yaşam alanlarında koruma ve kontrol çalışmalarının kesintisiz olarak sürdürüleceği belirtildi.

Muhabir: Kader Çelik