Van’ın içme suyunda siyanür var mı? İddialara yanıt geldi Van’ın içme suyunda siyanür var mı? İddialara yanıt geldi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Van 14. Bölge Müdürlüğü, yaralı olarak bulunan Kızıl Şahin ve Kerkenez kuşunu tedavi edilmek üzere Van 100. Yıl Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkez Müdürlüğü’ne teslim etti.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan Kerkenez, Erciş Şefliği personeli tarafından teslim alınarak tedavi edilmek üzere Van 100. Yıl Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkez Müdürlüğü’ne getirildi. Burada yapılacak tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından Kerkenez, doğal yaşam alanına geri bırakılacak.

Yine Bitlis’in Ahlat ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan Kızıl Şahin, Erciş Şefliği personeli tarafından teslim alınarak Van 100. Yıl Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkez Müdürlüğü’ne ulaştırıldı. Tedavi ve rehabilitasyon süreci tamamlandıktan sonra Kızıl Şahin de doğal yaşamına geri dönecek. Doğa Koruma ve Milli Parklar Van 14. Bölge Müdürlüğü, yaralı hayvanların tedavi ve rehabilitasyon sürecinde emeği geçen tüm vatandaşlara ve personellere teşekkür etti. Van 100. Yıl Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi, yaralı hayvanların tedavi ve rehabilitasyonu için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Muhabir: Güneş Karabulut