Vanspor, geçtiğimiz hafta evinde oynadığı ve 2-0 yenildiği maçta taraftarının yaptığı kötü tezahürat nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmişti. PFDK, verilecek cezayı açıkladı.

Vanspor Arnavutköy Belediyespor maçının yayıncı kuruluşu belli oldu! Vanspor Arnavutköy Belediyespor maçının yayıncı kuruluşu belli oldu!

Ligin 4. haftasında oynanan maçta da aynı nedenden dolayı daha önce ihtar ve para cezası alan Vanspor'a bir ceza daha verildi. PFDK'nın ceza gerekçesinde şu ifadelere yer verildi: "Artı Değer Vanspor Futbol Kulübü’nün 05.10. 2024 tarihinde oynanan Artı Değer Vanspor Futbol Kulübü - Motolux 68 Aksarayspor müsabakasındaki çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine." PFDK'nın Cezası: Artı Değer Vanspor FK, 05.10.2024 tarihinde oynanan Motolux 68 Aksarayspor maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 24.000 TL para cezası ile cezalandırıldı.

Vanspor Daha Önce de Ceza Almıştı: PFDK, Elazığspor maçında da çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Vanspor'a ihtar ve 63.000 TL para cezası vermişti. TFF 2. Lig Kırmızı Grupta oynanan dördüncü hafta maçında yaşanan olaylar nedeniyle Vanspor, tekrar ceza almış oldu. PFDK'dan yapılan açıklamada, ayrıca 22.09.2024 tarihinde oynanan Artı Değer Vanspor FK - Çimentaş Elazığspor müsabakasında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırıldığı belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi