İspanya'nın eski Kralı Juan Carlos'un 1994 yılında TV sunucusu Barbara Rey ile yaşadığı gizli ilişki, yıllar sonra şantaj skandalına dönüştü. Rey'in 13 yaşındaki oğlu Angel Cristo, annesinin Kral ile birlikteyken gizlice fotoğraflarını çekmeye zorladığını açıkladı. O dönemde Kraliçe Sofia ile evli olan Kral, Rey'i evine davet etti; bu sırada komşunun evinden gizlice fotoğraflar çekildi ve evde gizli kamera kayıtları yapıldı.

Bu görüntüler, İspanya gizli servisi tarafından şantaj malzemesi olarak kullanıldı. Gizli servis, görüntülerin ifşa olmaması için Rey'e 10 yıl boyunca düzenli olarak ödeme yaptı. Toplamda yaklaşık 3 milyon pound'a ulaşan bu ödemeler sonucunda, Rey'in tüm görüntüleri yok etmesi gerekiyordu; ancak bazılarını sakladığı ve bu görüntülerin bir kısmını geçen ay bir Hollanda dergisine sattığı ortaya çıktı.

Cinsel ilişki videosuyla başı yanan kadın hakem ilgiyi nakite çevirdi Cinsel ilişki videosuyla başı yanan kadın hakem ilgiyi nakite çevirdi

O dönemde İspanya medyası, ilişkiyi biliyordu fakat kraliyet ailesini korumak adına bu bilgileri yayınlamadı. Kral Juan Carlos, 2014 yılında çeşitli skandallar nedeniyle tahttan çekilerek Dubai'ye yerleşti. Ardından yaşanan mali skandallar sonucu kraliyet ailesinden aldığı maaş da kesildi. Rey, Juan Carlos ve İspanya Kraliyet Ailesi olayla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Kaynak: Haber Merkezi