Van’ın içme suyunda siyanür var mı? İddialara yanıt geldi Van’ın içme suyunda siyanür var mı? İddialara yanıt geldi

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi (BTUM), Van ve çevresi için kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısında bulundu. Açıklanan hava tahmin raporuna göre, bölgede şiddetli rüzgarların etkili olması bekleniyor.

Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenirken, özellikle bugün öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli rüzgar (30-50 km/sa) şeklinde eseceği öngörülüyor. Van Gölü'nde havanın parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, sabah saatlerinden itibaren ise güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esmesi, zamanla kuvvetin 6’ya kadar çıkması bekleniyor. Dalga yüksekliği 0,25 ila 0,75 metre olacak, zamanla 1,0 ila 1,25 metreye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor. Görüş mesafesinin ise iyi olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklıklarının, Bitlis'te 31, Muş'ta 35, Van'da 29 ve Hakkâri'de 33 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Bugün öğle ve akşam saatleri arasında bölgede güneyli yönlerden zaman zaman kuvvetli rüzgarların (30-50 km/sa) esmesi beklendiğinden, vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması önemle tavsiye ediliyor.

Muhabir: Kamuran Demir