Van Haber

Milyonlar harcanan binaya yıkım kararı mı verildi?

Önce otopark ardından iş merkezine dönüştürülen çok katlı binanın akıbeti merak edilirken Vanlı İş İnsanı yıkım kararı alındığını iddia etti.

Abone Ol

Yaklaşık 14 yıl önce katlı otopark olarak projelendirilen daha sonra değişiklik yapılarak iş merkezine dönüştürülen çok katlı binanın akıbeti merak edilirken Vanlı İş İnsanı yıkım kararı alındığını iddia etti.

Van’daki bitmeyen projelerden biri olan çok katlı otopark binası kaderine terk edildi. 14 yıllık zaman dilimi içerisinde önce çok katlı otopark olarak tasarlanan fakat yıllarca açılamayan, daha sonra iş merkezine dönüştürülen fakat bu projesi de nihayete ermeyen bina, Van’ın kalbindeki koca bir utanca dönüştü. Belediye yönetiminin değişmesiyle binanın akıbeti bir kez daha merak konusu olurken Vanlı İş İnsanı Feridun Irak bina ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulunarak yıkım kararı alındığı ve hak sahipleriyle görüşmeler yapıldığını duyurdu.

14 YILDIR ATIL DURUMDA

Yıllarca otopark olarak açılması beklenen proje, uzun bir inşa sürecinden sonra açılmadan farklı bir projeye dönüştürülmüştü. 2010 yılında dönemin belediye başkanı tarafından yapılamaya başlanan proje atıl durumda iken, önceki yıllarda iş merkezine dönüştürülmüştü. 12 milyon TL’lik ciddi bir yatırım ile alışveriş merkezine dönüştürülen ve içerisi değişen bina en son Vali Ozan Balcı'nın göreve başlamasıyla gündem olmuştu. O dönem binada incelemelerde bulunarak çok katlı otoparkın tadilatının yapılarak bodrum katlarının otopark, üst katlarının ise gençlik merkezi, dershane, etüt merkezi, dene yap atölyeleri olarak hizmete açılacağını açıklanmıştı. Yapılan açıklamalar sonrası yerel seçimler sonrası el değiştiren Belediye ile karar tekrar durduruldu.

İş İnsanı Irak, “Yıkım kararı alındığını hak sahibi esnafla görüşmeler yapıldığını duydum. AVM’ye çevirme hikayesiyle güzelim çok katlı otoparkın statiğini bozdular. Günlük kurla verilen zarar üç yüz milyon lira civarındadır. Bu zararı verenlerden hesap sorulmalıdır” dedi.