Özalp Nüfus Müdürlüğü nerede, nasıl gidilir? Özalp Nüfus Müdürlüğü nerede, nasıl gidilir?

Değişen yıllar oldu ama kaderleri ve sonları aynı, Ülkenin adalet sistemi, toplumun ahlak yapısı kalmadı. Narin, Müslime, Leyla, Ceylin, Ecrin, Irmak, İkra... Hepsi daha çocuktu…

Son yıllarda yaşanan trajik olaylar, çocukların masumiyetinin nasıl hedef alındığını ve adalet sistemimizin ne kadar yetersiz kaldığını gözler önüne seriyor. Narin, Müslüme, Leyla, Ceylin, Ecrin, Irmak ve İkra… Bu isimler, daha çocuk yaşta hayatını kaybeden masum çocukların isimleri. İşte, her biriyle ilgili acı gerçekler:

NARİN GÜRAN

Narin Güran: Narin, Diyarbakır'da kaybolduktan sonra ölü bulundu. Amcasının aracı kriminal inceleme için Van'a getirildi. Araştırmalar, Narin’in cansız bedeninin bir çuval içinde, köye bir kilometre uzaklıkta bulunduğunu ortaya çıkardı. Olayda amca Salim Güran şüpheli olarak tutuklandı.

MÜSLÜME YAĞAL

Müslüme Yağal: 3 yaşındaki Müslüme Yağal, Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan sonra ölü bulundu. Müslüme’nin ölümüne dair soruşturma derinleştirildiğinde, dedesi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayda dedesi tutuklandı.

LEYLA AYDEMİR

Leyla Aydemir: Ağrı'da kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir, 18 gün sonra su kanalında ölü olarak bulundu. Soruşturma sonucu amcası, küçük kızı aç bırakıp su kanalına attığını itiraf etti. Olayda amca yargılanarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

CEYLİN ATİK

Ceylin Atik: İzmir'in Ödemiş ilçesinde 10 yaşındaki Ceylin Atik, komşusu tarafından boğularak öldürüldü. Ceylin'in cansız bedeni komşusunun evinin içinde saklandığı dolapta bulundu. Katil zanlısı komşusu, Ceylin’i boğarak öldürdüğünü itiraf etti.

ECRİN KURNAZ

Ecrin Kurnaz: Samsun'da kaybolan 1.5 yaşındaki Ecrin Kurnaz'ın cesedi ormanda parçalanmış halde bulundu. Üvey amca, küçük kızı cinsel istismara maruz bıraktıktan sonra öldürdü. Olayın ardından üvey amca tutuklandı.

IRMAK KUPAL

Irmak Kupal: Manisa'da 4 yaşındaki Irmak Kupal, komşusu tarafından cinsel istismara maruz kaldıktan sonra öldürüldü. Katil zanlısı, çocuğun cansız bedenini bağ evine gömdü. Zanlı, suçu itiraf ettikten sonra yargılandı ve müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İKRA NUR TİRSİ

İkra Nur Tirsi: Giresun'da kaybolan 7 yaşındaki İkra Nur Tirsi'nin cansız bedeni dere kenarında bulundu. Soruşturmada, İkra Nur’un dayısı tarafından öldürüldüğü belirlendi. Dayısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muhabir: Halit Aydın