Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerde eğitim gören binlerce taşımalı öğrenciye her gün öğle yemeği hizmeti veriliyor.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, merkez ve ilçelerde taşımalı eğitim kapsamında eğitim gören binlerce öğrenciye her gün ücretsiz öğle yemeği hizmeti sağlanıyor. Bu kapsamlı proje, hem öğrencilere sağlıklı beslenme imkânı sunarken hem de onların okul başarılarını desteklemeyi amaçlıyor.

Van’ın içme suyunda siyanür var mı? İddialara yanıt geldi Van’ın içme suyunda siyanür var mı? İddialara yanıt geldi

Van Valisi Ozan Balcı, taşıma kapsamındaki öğrencilerimiz için yapılan yemekleri inceleyerek aşçılara kolaylıklar diledi. Yemeklerin hazırlanma aşamalarını dikkatle inceleyen Vali Balcı, aşçılar ve mutfak personeliyle sohbet edip, onlara kolaylıklar diledi. Öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için hazırlanan yemeklerin kalitesine vurgu yapan Balcı, öğrenciler için iyi bir hizmet olduğunu ve kış mevsiminde soğuk yiyecekler yerine sıcak yiyecekler tüketebileceklerini söyledi.

Ekran Görüntüsü 2024 10 02 210722

EĞİTİMDE EŞİTLİK VE DESTEK

Van'da taşımalı eğitimle okullarına ulaşan öğrencilerin öğle yemekleri, uzman diyetisyenler tarafından belirlenen menüler doğrultusunda hazırlanıyor. Besleyici ve dengeli öğünler sunulan öğrenciler, okulda geçirdikleri sürede daha zinde ve dikkatli olabiliyorlar. Projenin temel amacı, taşımalı eğitim gören öğrencilerin eğitim sürecinde beslenme eksikliğini gidermek ve onların başarılarına katkıda bulunmak.

Muhabir: Yeşim Aşan