Van Haber

Okul yolunda büyük tehlike

Van’ın İpekyolu İlçesine bağlı Vali Mithat Bey caddesi üzerinde bulunan İki Nisan İlk Okulu önünde yapılan kaldırım çalışması ve açık halde bulunan yüksek gerilim elektrik hattı tehlike saçıyor.

Van’ın İpekyolu İlçesine bağlı Vali Mithat Bey caddesi üzerinde bulunan İki Nisan İlk Okulu önünde yapılan kaldırım çalışması ve açık halde bulunan yüksek gerilim elektrik hattı tehlike saçıyor.

Vali Mithat Bey mahallesi üzerinde bulunan İki Nisan İlk Okulu İlkokulu çevresindeki bozuk kaldırım, yer altına gömülmeyen yüksek gerilim elektrik kabloları özellikle öğrenci ve yaşlı yayaların geçişini zorlaştırırken aynı zamanda tehlike ölüm tehlikesi saçıyor.

Van’da bir okulun arka kapısı yakınında bulunan bozuk yaya kaldırımının tehlike saçması, mahalle sakinlerinin endişelerini artırdı. Yeni Doğu Gazetesi’ne konuşan mahalle sakinleri, özellikle öğrencilerin güvenliği açısından büyük risk taşıyan bu durumun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirttiler. Yaya kaldırımının kötü durumda olması, hem öğrenciler hem de yayalar için ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Mahalle sakinlerinden biri, öğrencilerin zaman zaman arka kapıyı kullanmak zorunda kaldığını ve bu güzergâhtaki altyapı eksikliklerinin hayati tehlike yarattığını dile getirdi:
Öğrenciler okula yaya olarak ulaşırken arka kapıyı kullanmak zorunda kalıyorlar. Ancak bu yol oldukça tehlikeli. Bozuk kaldırım yetmezmiş gibi, burada elektrik kabloları açıkta bırakılmış durumda. Bu kablolar yüksek gerilim hattına bağlı ve büyük bir risk oluşturuyor. Yetkililerin bu sorunu bir an önce çözmesi gerekiyor.

Güvenlik ve Altyapı Sorunları Bir Arada

Sadece elektrik kabloları değil, okul çevresindeki diğer altyapı sorunları da mahalle sakinlerinin şikayetlerinin odak noktasında. Kaldırımların bozuk olması ve yeniden yapılmaması, okul çevresine gün içinde araç park edilmesine izin verilmesi gibi konular, okul giriş ve çıkış saatlerinde kaotik bir durum yaratıyor. Veliler, çocuklarını okula getirip götürürken bu düzensizlikten şikâyetçi.

Mahalle sakini Ayşe Demir, okul çevresindeki bu sorunlara dikkat çekerek, "Okulun önüne çöp konteyneri koyulmuş ve bu da yaya geçişlerini engelliyor. Kaldırımların tamir edilmemesi, elektrik kablolarının hala toprak üstünde kalması da başka bir tehlike. Bir an önce yetkililerden bu konularda çözüm bekliyoruz." diye konuştu.