Asayiş

Operasyon Sırasında Çatışma: Bir Polis Yaralandı, Şüpheli Etkisiz Hale Getirildi

Çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda, polis ekiplerine ateş açıldı. Çıkan çatışmada bir polis memuru yaralanırken, polise ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi. Olay, Tuzla ilçesi Tepeören Mahallesi'ndeki lüks bir sitede saat 17.00 sıralarında gerçekleşti.

Tuzla'da, çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda, polis ekiplerine ateş açıldı. Çıkan çatışmada bir polis memuru yaralanırken, polise ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi. Olay, Tuzla ilçesi Tepeören Mahallesi'ndeki lüks bir sitede saat 17.00 sıralarında gerçekleşti.

Polis ekipleri, villa içinde bulunan E.E., F.İ. ve Ç.G. isimli şahıslara yönelik operasyona başladı. Operasyon sırasında, şüphelilerle polis ekipleri arasında çatışma çıktı. Bu çatışmada, E.E. isimli şahıs polis ekiplerine ateş açarken, yaralanan polis memuru hemen hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde etkisiz hale getirilen E.E. morga kaldırılırken, diğer şüpheliler F.İ. ve Ç.G. yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan GBT kontrollerinde, E.E. isimli şahsın kasten adam öldürmek gibi toplamda 10 ayrı suç kaydının bulunduğu, F.İ.'nin dolandırıcılık ve Ç.G. isimli şahsın ise çeşitli suçlardan sabıkası olduğu belirlendi. Ayrıca, ikametgahda yapılan aramalarda üç adet tabanca, uyuşturucu maddeler ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Olayın ardından polis ekipleri, lüks villaların bulunduğu bölgeye giden caddeleri yaya ve araç trafiğine kapatarak geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis, caddeye girmeye çalışan araçları tek tek durdurarak kontrol etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan saldırıya ilişkin "Bugün Tuzla ilçemizde aranan şahıslara yönelik düzenlenen operasyon sırasında, polislerimizin üzerine ateş açılmış, açılan ateş sonucu polis memurumuz Adem Köş yaralanmıştır. Operasyonda yaralanan kahraman polisimiz Adem'imize acil şifalar diliyorum. Milletimizin duası seninle. Ülkemizin huzur ve güvenliği için canları pahasına görev yapan polislerimizi Allah korusun" dedi.