Gündem

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Özel Hastanelere Yönelik Denetimler Artacak

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, özel hastanelerle ilgili yeni denetim stratejilerini açıkladı. Yenidoğan skandalının ardından denetimler sıkılaştırılacak, yapısal reformlar gündemde.

Abone Ol

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, özel hastanelere yönelik yapılacak düzenlemeleri duyurdu. Bakan Memişoğlu, mevcut denetleme sisteminin güncellenmesi gerektiğini belirterek, her branştan uzman hekimler ve akademisyenlerden oluşacak komisyonlar ile denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Bakan Memişoğlu'nun açıklamasında, özellikle yenidoğan ünitelerindeki skandalların ardından bu alanda yapılacak denetimlerin artırılacağına dikkat çekildi. Sağlık Bakanı, "Sağlık sistemini suistimal eden ve vatandaşlarımızı tehdit edenlere göz açtırmayacağız. Denetimlerimiz, yalnızca yenidoğan branşıyla sınırlı kalmayacak; tüm branşlarda ekiplerimiz sahada olacak" dedi.

Ayrıca, özel hastanelerle ilgili yapılacak yapısal reformların da gündemde olduğunu belirten Memişoğlu, denetimlerin her zamankinden daha sıkı bir şekilde devam edeceğini ifade etti. Bakan, "Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi lekelemeye çalışan çetelere göz açtırmayacağız. Sağlık çalışanlarımızın itibarını bir avuç açgözlü kişiye çiğnetmeyeceğiz" diye konuştu.