Krizin faturası öğrencilere kesildi. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde bir dizi değişikliğe gitti. Bu sorun doğu illerinde ciddi krize neden olurken öğrencilerin hakları ellerinden alındı.

Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor

Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’ndeki en kritik değişikliklerden biri 18. madde. Yapılan değişiklikle taşımalı eğitim kapsamında olan ikili eğitim yapan okullardaki öğrencilerin ücretsiz yemek hakları ellerinden alındı. DEM Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar, taşımalı eğitim imkanını ortadan kaldıran yönetmeliğin iptali için dava açtıklarını duyurdu.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

DEM Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar, “Binlerce öğrencinin taşımalı eğitim imkanını ortadan kaldıran yönetmeliğin ilgili maddelerinin iptal edilmesi için dava açtık!  Millî Eğitim Bakanlığı ağustos ayında yaptığı yönetmelik değişikliğiyle binlerce öğrenciyi mağdur etti. 13 Eylül’de sunduğumuz soru önergesi de bakanlık tarafından cevapsız bırakıldı. Öğrenci ve aileleri mağdur eden ve öğrencileri eğitim hakkından mahrum bırakan bu yönetmeliğin iptal edilmesi için sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Muhabir: Kamuran Demir