Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Muradiye Öğrenim Birimi Sonbahar Etkinlik Dönemi devam ediyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van Muradiye Öğrenim Birimi, gönüllüleri Muradiye Öğrenim Birimi, Sonbahar etkinlik döneminin sonuna yaklaşırken 55 gönüllünün desteği ile 800’ yakın çocuğa eğitim etkinlikleri ile buluşturmaya devam ediyor.

 Bugüne kadar 28bin 914 çocuk ve 496 gönüllü ile çalışan TEGV Sonbahar Etkinlik Dönemin’ de de Kid’s Box, Düşler Atölyesi,Fen Eğlenerek Öğren, Matematik Eğlenerek Öğren, Yaratıcı Okuma, Algo Dijital,Tasarım Atölyesi gibi bir çok etkinlikleri gönüllülerin desteği ile uygulamaya devam ediyor.

Konuya ilişkin konuşan TEGV Muradiye Öğrenim Birimi Yöneticisi Buket Müjde, kurulduğu günden bu güne kadar 496 gönüllünün desteğiyle 28 bin 914 çocuğa ulaşan birimde çok sayıda çocuğun etkinliklerden faydalandığını belirtti. Birim Yöneticisi Müjde, çocuklarımızı nitelikli eğitimle buluşturmanın yanı sıra hayata hazır hale getirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte bizden desteğini esirgemeyen tüm gönüllülerimize de teşekkür ediyoruz.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı nitelikli eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile 28 Ocak 2022 tarihinde imzaladığı iş birliği protokolü kapsamında Türkiye genelinde 27 ilde 6 Eğitim Parkı, 41 Öğrenim Birimi ve 124 Ateşböceği Öğrenim Birimi’yle çocuklara nitelikli eğitim desteği vermeye devam ediyor.

Muhabir: Yeşim Aşan