DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Trabzon ve Van arasındaki ulaşım sorunlarını kıyaslayarak Van’daki uçak seferleri ve ulaşım eksikliklerine dikkat çekti. Sayyiğit, Trabzon için 9 Ağustos'ta başlayacak olan Trabzon-Kocaeli direkt uçuşlarını örnek vererek, Trabzon’a bu imkânın sunulmasını olumlu bulduğunu ifade etti. Ancak, Van için aynı olanakların sağlanmamasını eleştirdi.

Van’ın içme suyunda siyanür var mı? İddialara yanıt geldi Van’ın içme suyunda siyanür var mı? İddialara yanıt geldi

Sayyiğit'in açıklamasında şu noktalar öne çıktı: “9 Ağustos'ta Trabzon-Kocaeli arasında direkt uçuşlar başlayacak. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu adımı ‘artan yolcu talebi’ne dayandırarak, otobüsle 14 saat süren yolculuğun uçakla bir buçuk saate ineceğini ve bunun ülkenin doğusu ile batısını buluşturup kentin ekonomi ve turizmine katkı sağlayacağını belirtti. Elbette bu gelişme olumlu bir adım. Ancak, Van için neden benzer bir yaklaşım sergilenmiyor? Van’da STK’lar, halk ve siyasi partiler sürekli olarak ‘uçak seferleri istiyoruz’ diyor. Bu talepler, yetkililer tarafından neden göz ardı ediliyor?”

Sayyiğit, Van’a yönelik bu eksikliğin, kentteki ulaşım sorunlarını derinleştirdiğini vurguladı. Van’daki ulaşım sorunları için daha önce verdikleri önergelerin sürekli olarak havayolu işletmelerine yönlendirildiğini belirtti. "Van, ulaşım ambargosu altında. Vanlı yurttaşların otobüsle 25-30 saat süren yolculuklara mahkum edilmesi, AKP hükümeti tarafından sorun olarak görülmüyor. Van'ın ekonomik ve turistik potansiyeline gereken önem verilmiyor mu? 22 yıl boyunca Van’a yapılan ulaşım yatırımları, nüfusu Rize’nin yarısı kadar olan bir kente yapılan yatırımlardan bile az. Van halkına yönelik bu ayrımcılık ne zamana kadar devam edecek? Elbette bu yaşadıklarımız kader değil. Van'ın coğrafyası dünyanın en güzel coğrafyalarından biri. Ama bu, Kürt realitesinin bir cezalandırma unsuru olarak kullanılması gibi görünüyor” dedi.

Sayyiğit, Van’ın ulaşım sorunlarına dikkat çekmek ve halkının taleplerine karşılık bulmak için bu tür eleştirileri kamuoyuna duyurmakta kararlı olduğunu ifade etti.

Muhabir: Hikmet Pülat