Van’da ve çevresinde en fazla gazeteci üye sayısına sahip olan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, 30 Temmuz Salı günü olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. Seçim öncesinde bir yeni başkan adayı daha duyuruldu: Uğur Tunçdemir gazetecilik kırmızı çizgimizdir diyerek kırmızı liste ile seçiem gireceğini açıkladı. 

Van Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sunullah İlbay'ın da yer aldığı "kırmızı liste" ile seçimlere katılacak olan Uğur Tunçdemir, başkan adaylığını ve yönetim listesini açıkladı. Tunçdemir, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nin 11. Olağan Genel Kurulu'nun detaylarını paylaştı. Genel kurul 30 Temmuz Salı günü saat 10:00'da Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılacak. Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından divan heyetinin oluşturulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edecek. Faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından yönetim, denetim ve disiplin kurulu seçimleri yapılacak ve dilekler ile temennilerle toplantı sona erecek.

Uğur Tunçdemir, seçimle ilgili yaptığı açıklamada, “1998 yılında büyük emeklerle kurulan ve bölgemizin köklü gazetecilik meslek örgütü olan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'ni daha ileriye taşımak amacıyla yola çıktık. ‘Gazetecilik ve gazeteciler bizim ‘kırmızı’ çizgimizdir’ anlayışıyla seçime giriyoruz. Tarafsız ve hakkaniyetli bir şekilde meslek örgütümüzü temsil edeceğimizden ve gazetecilerin özlük haklarını sonuna kadar savunacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu önemli mesleği hak ettiği yerlere taşımak için çalışacağız” dedi.

Van'daki '32 Viraj' tarih olacak Van'daki '32 Viraj' tarih olacak

Tunçdemir, sektörde yıllardır deneyim kazanan bir ekip ile çalışacaklarını belirtti ve meslektaşlarının sorunlarını ve çözüm yollarını iyi bildiklerini ifade etti. Meslek büyüklerinin tecrübeleri ve gençlerin enerjisiyle başarılı olacaklarına inandığını söyledi. Ayrıca, diğer aday Orhan Aşan ve ekibine başarılar dileyerek, seçimlerin kazananının gazeteciler olmasını temenni etti.

Son olarak, 30 Temmuz günü saat 10:00'da Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılacak olan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu'nda destek beklediğini vurgulayan Tunçdemir, tüm meslektaşlarına teşekkür etti.

Muhabir: Hikmet Pülat