VanSpor Kulüp Başkanı Erol Temel'den Açıklamalar VanSpor Kulüp Başkanı Erol Temel'den Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da gerçekleştirilen toplantının ardından iç hat seferlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Van’la ilgili müjdeyi veren Bakan Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'ndan Van'a yeni iç hat uçuşlarının başlayacağını duyurdu. Çukurova'dan Van'a yapılacak bu sefer, bölgesel uçuş ağını güçlendirecek ve Van'a ulaşımın daha erişilebilir hale gelmesini sağlayacak.

Bakan, "Çukurova-Van seferi başlatıyoruz. Bu sefer ile özellikle yeni açtığımız Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın iç hat uçuş ağını genişletmiş olacağız" dedi. Bu yeni hatla birlikte Van, iç hat uçuşları açısından daha geniş bir ağla bağlanmış olacak. Bakan Uraloğlu, bu adımın, özellikle yaz dönemi boyunca çokça talep edilen İzmir, Antalya gibi illerle daha iyi bir bağlantı sağlayacağına dikkat çekti.

Bakan ayrıca, 2024 yılı kış döneminde, Sunexpress Havayolları tarafından başlatılacak 12 yeni iç hat seferi arasında Van'a olan seferin de yer alacağını belirtti. Bu yeni uçuşlar, Van'a olan seyahatleri kolaylaştıracak ve bölgedeki ulaşım ağını daha da güçlendirecek.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, iç hat uçuşları ile vatandaşlara daha erişilebilir ve ulaşılabilir bir hava taşımacılığı sunulması hedefleniyor.

Tavan fiyat uygulamasına sıkı bir şekilde riayet edilmeli


Toplantının önemli gündem maddelerinden birinin de havayolu taşımacılığında uygulanan tavan ücret uygulaması olduğunu söyleyen Uraloğlu, “Bildiğiniz üzere 2012 yılından bu yana vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve her kesimin hava yolunu kullanabilmesi amacıyla tavan fiyat uyguluyoruz. Ağustos ayından bu yana; bir uçuştaki biletlerin yüzde 80'i için 2 bin 500 lira, bu biletlerin satılması sonucunda kalan yüzde 20'lik kısım için ise 4 bin lira olarak tavan fiyat uygulamaktayız. Toplantımızda işletmelerimize tavan fiyat uygulamasına sıkı bir şekilde riayet etmeleri hususunu bir kez daha hatırlattık. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar bu uygulamanın denetimini de sıkı bir şekilde yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kamuran Demir