Van Barosu’nun 29. Olağan Genel Kurulu sona erdi. Sabah saatlerinde başlayan seçim akşam saatlerinde son buldu. Mevcut başkan Sinan Özaraz’ın tek aday olduğu seçimlerde ilk kez yönetim için listeler oluşturulmadı. Yönetim ve organlara aday olan avukatlar için meslektaşları gün boyunca Baroya gelerek oy kullandı.

Oy kullanımı sonucunda Sinan Özaraz yeniden başkan seçilirken yönetim ise, Mehmet Cevat Yılmaz, Erdal Temizaltın, Ali Şapkacı, Emrullah Kardaş, Mesut Işık, Jiyan Özkaplan, Necdet Ceyhan, Eda Şenay, Yusuf Polat ve Vasfi Aktaş seçildi.

Van Erciş’te Meme Kanseri Farkındalık Yürüyüşü: Kadınlar İçin Kanser Taraması Uyarısı Van Erciş’te Meme Kanseri Farkındalık Yürüyüşü: Kadınlar İçin Kanser Taraması Uyarısı

Seçimlerde, Faruk Çağlar, Doğan İlhan ve İbrahim Altekin İse Türkiye Barolar Birliği delegeliğine seçildi. Sinan Özaraz yaptığı açıklamada, “Yeniden Baro Başkanı olarak seçilmenin onurunu ve sorumluluğunu taşıyorum.  Meslektaşlarıma duydukları güven nedeniyle teşekkür ederim. Daha güçlü bir BARO hedefiyle, mesleğin saygınlığı, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması adına toplumun vicdanı olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Seçim teşekkür konuşmasıyla son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi