Van’ın Başkale ilçesinde geçtiğimiz yıl projelendirilen 75 yataklı Devlet Hastanesi ve ek lojmanların inşaat çalışmaları yakında başlıyor. Bu önemli sağlık yatırımı, Başkale ilçesi ve çevresindeki vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini önemli ölçüde kolaylaştıracak.

Van İl Sağlık Müdürü ve Hizmet Başkanları, Van’da yeni göreve başlayan Tuşba Kaymakamı Musa Göktaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında, Başkale ilçesine yapılacak olan 75 yataklı devlet hastanesinin ihale süreci ve inşaatın başlayacağı tarih hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, hastane inşaatı ile ilgili planlanan lojmanların da detayları görüşüldü. Yeni devlet hastanesinin tamamlanmasıyla birlikte, Başkale’de sağlık hizmetlerinde önemli bir iyileşme sağlanması bekleniyor. Hastane, modern donanımı ve geniş hizmet yelpazesi ile bölge halkına daha kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmetleri sunmayı hedefliyor. Özellikle acil durumlar, ameliyatlar ve doğum gibi kritik sağlık ihtiyaçlarının yerel düzeyde karşılanması, Başkale halkı için büyük bir rahatlama sağlayacak.

Kaymakam Göktaş, bu önemli yatırımın bölge halkı için büyük bir kazanım olacağını belirterek, İl Sağlık Müdürlüğü ile iş birliği içinde çalışarak projenin başarılı bir şekilde tamamlanması için gereken tüm desteği vereceklerini ifade etti.

Van’ın içme suyunda siyanür var mı? İddialara yanıt geldi Van’ın içme suyunda siyanür var mı? İddialara yanıt geldi
Muhabir: Kader Çelik