Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi (BTUM) Van Valiliği ve Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) Van, Bitlis, Muş ve Hakkari’de ikamet eden vatandaşları uyardı. Gün boyu etkili olacak şiddetli rüzgar nedeniyle çatı kopması, ağaç devrilmesi, elektrik tellerinin kopması tehlikesine karşı uyarı mesajı yayınladı.

Van’da başlayan sonbahar mevsimi ile birlikte Van ve bölge genelinde yağışlar artarken sıcak havalar yerini şiddetli rüzgar ve fırtına bıraktı. Yağışlar öncesi etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle yetkililer vatandaşlara sık sık çağrıda bulunarak oluşabilecek tehlikelere karşı tedbirli olunması yönünde uyarılar yapıldı.

Hava Durumu

“METEROLOJİ UYARDI”

Meteoroloji 14. Bölge müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu ve aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yükseklerde fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Van Gölü Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 0,75 ila 1,25 m; Görüş: İyi, yağış anında orta. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Bitlis 16, Hakkâri 19, Van ve Muş’ta 21 derece olacağı tahmin edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Fdsgzd

KUVVETLİ RÜZGAR

 Açıklamanın devamında, “Rüzgarın bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar (60-80 km/sa), yüksek ve dağlık kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Van'da Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş 9 Gündür Aranıyor Van'da Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş 9 Gündür Aranıyor

Hava

“AKOM'DAN KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI”

Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada ise, Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü'ne dayandırılan verilere göre; bugün sabah saatlerinden itibaren Van bölge genelinde güney ve batı yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/s) yüksek kesimlerde ise fırtına (50-70 km/s) şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. AKOM, kuvvetli rüzgarların yarın akşam saatlerinde bölgeyi terk edeceğini duyurdu. AKOM ayrıca, kuvvetli rüzgar ile birlikte ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma ve Van Gölü'nde oluşabilecek aksamalara karşı yurttaşları ve ilgili birimleri dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Dtugkgchjm

“VALİLİK TÜM BÖLGEYİ UYARDI”

(Çarşamba) günü sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yükseklerde fırtına (50-70 km/saat) şeklinde etkili olacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgarların yarın akşam saatlerinde bölgemizi terk etmesi beklenmektedir.  Kuvvetli rüzgarla birlikte ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma, deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.

Muhabir: Kamuran Demir