Van Haber

Van Edremit, İpekyolu ve Tuşba Belediyesinden hizmet eksiği

Van’ın en yoğun üç ilçesi son zamanlarda toplanmayan çöpler, yapılamayan çalışmalar ve sulanmayan ağaç ve yeşil alanlarıyla gündeme geliyor.

Van’ın en yoğun üç ilçesi son zamanlarda toplanmayan çöpler, yapılamayan çalışmalar ve sulanmayan ağaç ve yeşil alanlarıyla gündeme geliyor.

Yıllardır hizmet bekleyen Van yerel seçimler sonrası yine hizmete hasret kaldı. Özellikle son günlerde toplanmayan çöpler, bozuk olmasına rağmen yapılmayan yollar ve sulanmayan çiçek, ağaç ve yeşillik alanlar vatandaşların da tepkisine neden oluyor.

Konuyla ilgili konuşan bir vatandaş, durumun ciddiyetine dikkat çekerek şunları söyledi: “Özellikle sahil yolunda, yolun göl tarafında bulunan ağaçlar ve refüjlerin bakıma ciddi anlamda ihtiyacı var. Eskiden burada yeşillikler ve çiçeklerle bezeli güzel alanlar vardı, şimdi ise bu alanlar kurumuş ve bakımsız halde. Çöplerin toplanmaması ayrı bir sorun. Çöp konteynerları dolup taşıyor, etrafa kötü kokular yayılıyor. Çocuklarımızın oyun oynadığı alanlarda bile çöp birikintileri görmek mümkün. Eskiden en azından belirli aralıklarla sulama yapılır, yeşil alanlar korunurdu, ama son aylarda bu hizmetten eser yok. Mahalle sakinleri olarak, defalarca belediyeye başvurmamıza rağmen, maalesef geri dönüş alamadık. Belediyelerimizin bu durumu ciddiye almasını, yeşil alanlarımızı korumalarını ve yollarımızı yapmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın, ailelerimizin temiz ve güvenli bir çevrede yaşamasını talep ediyoruz. Her şeyden önce, bu sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor.”