Van Haber

Van Et ve Süt Kurumu Nerede, Nasıl Gidilir?

Türkiye hayvancılığına ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunan Et ve Süt Kurumu, köklü geçmişi ve bugüne kadar süregelen faaliyetleri ile dikkat çekiyor. Alipaşa Mahallesi'ndeki adresine nasıl ulaşabileceğinizi öğrenin!

Türkiye hayvancılığına ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunan Et ve Süt Kurumu, köklü geçmişi ve bugüne kadar süregelen faaliyetleri ile dikkat çekiyor. 

Et ve Balık Kurumu, 1952 yılında kurulmuş olup, 2013 yılından itibaren "Et ve Süt Kurumu" adıyla sektörde faaliyet göstermektedir. Türkiye’nin sanayi ve ticaretinin gelişmediği bir dönemde, özel sektörün yetersiz kalması nedeniyle kamu iktisadi kuruluşları oluşturma ihtiyacı doğmuş ve bu çerçevede Et ve Balık Kurumu, 40 milyon TL sermaye ile Ticaret Bakanlığı’na bağlı bir İktisadi Devlet Kuruluşu olarak faaliyete geçmiştir.

Kuruluşun amacı, Türkiye Cumhuriyeti’nin genç ekonomisini desteklemek, hayvancılığı geliştirmek, istihdamı artırmak ve ekonomik hayatı canlandırmaktı. Kurum, veteriner hekimlerin gözetiminde hijyenik koşullarda et üretimi yapmak için et kombinaları kurarak, hayvancılığın ticari bir emtia haline gelmesine katkıda bulunmuştur. Bu sayede, et ve et ürünleri üretim sanayisi oluşturulmuş ve ülke hayvancılığı geliştirilmiştir.

Et ve Süt Kurumu, Türkiye’nin hayvancılık alanındaki en önemli aktörlerinden biri olarak, yerel üreticilere destek vermeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir.

Adres: Alipaşa Mahallesi Bahçeli Evler Sitesi C Blok No:25 İpekyolu/VAN

Loading...