Van Gölü, her yıl İran'ın Urumiye Gölü'nden göç ederek yaklaşık 5 ay boyunca konaklayan binlerce flamingoya ev sahipliği yapıyor. Bu yıl da Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı ve Kasımbağı mahallelerinin Van Gölü kıyılarına gelen binlerce flamingo, fotoğrafçılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Van'da Aşiret Düğününde Takı Rekoru: Geline 4 Kilo Altın, Damada 10 Milyon TL Van'da Aşiret Düğününde Takı Rekoru: Geline 4 Kilo Altın, Damada 10 Milyon TL

Flamingolar, Van Gölü Havzası’nın sunduğu eşsiz doğal güzellikler arasında konaklarken, fotoğrafçılar için de eşsiz kareler sunuyor. Yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan Van Gölü Havzası, flamingoların göç yolundaki en önemli duraklarından biri olarak biliniyor.

İran'ın Urumiye Gölü'nden Van Gölü Havzası’na göç eden flamingolar, burada bir süre konaklayarak yavrularını büyütüyor. Kasım ayı sonlarına doğru ise Afrika ülkelerine doğru uzun bir yolculuğa çıkıyorlar. Erciş ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Çelebibağı ve Kasımbağı mahallelerinin Van Gölü kıyılarında sıkça görülen bu zarif kuşlar, çevre il ve ilçelerden gelen kuş ve doğa fotoğrafçıları tarafından yoğun ilgiyle izleniyor.

"25 Yıldır Bu Kadar Çok Flamingoyu Bir Arada Görmedim"

Erciş ilçesinde 25 yıldır doğa fotoğrafçılığı yapan Ferzende Coşar, her yıl Van Gölü Havzası'na göç eden flamingoları fotoğraflamak için buraya geldiğini belirtiyor. Coşar, "Bu aylarda Afrika'dan Urmiye'ye, oradan da Erciş'e göç ediyorlar. Biz de gelip buradaki bu görsel şöleni fotoğraflıyoruz. Çektiğimiz bu görsel ziyafeti sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz ve bu sayede bölgenin tanıtımını daha geniş kitlelere ulaştırıyoruz. 25 yıldır flamingoların fotoğrafını çekiyorum ama hiçbir zaman bu kadar çok flamingoyu bir arada görmemiştim. Binlerce flamingo, resmen görsel bir şölen sunuyor" dedi.

Flamingoların bu muhteşem gösterisi, hem bölge halkı hem de doğa tutkunları için unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.

Muhabir: Kader Çelik