Van ile Hakkari arasında yer alan ve zorlu coğrafyasıyla bilinen Güzeldere Geçidi'nde 2013 yılında yapımına başlanan Güzeldere Tüneli'nde asfaltlama çalışmalarına başlandı. 2 bin 730 rakımlı geçitte inşa edilen bu tünelin, yıl sonuna kadar tamamlanarak trafiğe açılması planlanıyor.

Zorlu kış koşullarında kar ve tipi nedeniyle sık sık kapanan Güzeldere Geçidi, aynı zamanda ölümcül trafik kazalarının da yaşandığı bir bölge olarak biliniyor. 2013 yılında yapımına başlanan Güzeldere Tüneli, bu sorunlara kalıcı bir çözüm getirmeyi amaçlıyor. Van Olay muhabirinin elde ettiği son görüntüler, projenin son durumunu gözler önüne seriyor. Yüksekova'yı Van-Hakkari Yolu'na bağlayan 16,3 kilometrelik Yeniköprü-Yüksekova Yolu üzerinde yer alan T1 Tüneli'nde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katıldığı Işık Görme Töreni'nde, projenin tamamlanmasıyla birlikte bu zorlu yolculuğun 45 dakikadan 5 dakikaya kadar düşeceği belirtildi.

Van'da Aşiret Düğününde Takı Rekoru: Geline 4 Kilo Altın, Damada 10 Milyon TL Van'da Aşiret Düğününde Takı Rekoru: Geline 4 Kilo Altın, Damada 10 Milyon TL

Kasım Ayında İlk Tüp Hizmete Giriyor

Yetkililerden alınan bilgilere göre, tünelin birinci tüpünde asfaltlama çalışmaları hızla devam ediyor. Aynı zamanda ışıklandırma ve havalandırma sistemleri de tamamlanmak üzere. Güzeldere Tüneli'nin birinci tüpünün Kasım ayında trafiğe açılması hedefleniyor, bu sayede kış aylarında yaşanan ulaşım aksaklıklarının ve kazaların önüne geçilmesi planlanıyor. Tünelin ikinci tüpünün inşaat çalışmaları ise devam ediyor. Bu tüpün tamamlanmasıyla birlikte, 2025 yılında geçidin tamamen güvenli ve kesintisiz bir ulaşım yolu haline gelmesi bekleniyor. Böylece, 32 virajlar olarak bilinen bu zorlu geçidin çilesi sona ermiş olacak.

Muhabir: Kader Çelik