Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Halk Lokantası, haftanın 6 günü 70 TL karşılığında 600 kişiye üç çeşit yemek veriyordu. Peki, Halk Lokantası Ramazan ayında açık mı? Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen bir proje olarak hizmete giren bu lokanta, eski devlet hastanesi yerleşkesinde 150 metrekarelik alanda kurulmuştu. 23 Eylül Pazartesi günü hizmete açılan lokanta, pazar günü dışında her gün 12:00-17:00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet sunuyordu. Menüdeki üç çeşit yemek sadece 70 TL karşılığında sunuluyordu.
VAN HALK LOKANTASI RAMAZAN’DA HİZMET VERMİYOR!
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, Halk Lokantası’nın faaliyetlerine son verildiği öğrenildi. Van Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca her gün 10 bin kişiye ücretsiz iftar yemeği dağıtıldığını duyurdu. Ancak Halk Lokantası, Ramazan süresince hizmet vermeyecek.
HALK LOKANTASI KAPANACAK MI?
Halk Lokantası'nın yemek menüsü, belediyenin resmi internet sitesi üzerinden aylık olarak duyuruluyordu. Ancak Mart ayı itibariyle menü paylaşılmadı ve sitedeki halk lokantası sekmesinin kaldırıldığı dikkat çekti. Bu durum, Abdullah Zeydan döneminde kurulan halk lokantasının kayyum döneminde kapanacağına dair iddiaları gündeme getirdi. Henüz resmi bir açıklama yapılmadığı belirtiliyor, ancak vatandaşlar, halk lokantalarının Ramazan sonrası tekrar hizmet vermesi gerektiğini belirtiyor.
ÇALDIRAN HALK LOKANTASI ÜCRETSİZ İFTAR SUNUYOR
Van'ın Çaldıran ilçesinde ise kurulan halk lokantası, iftar saatlerinde ücretsiz yemek servisi yapmaya devam ediyor. Ramazan boyunca her gün düzenlenen iftar programında vatandaşlar bir araya gelerek ücretsiz iftar yemeği alabiliyor.