Van'da devletin sağladığı desteklerle sayıları her geçen yıl artan tekstil fabrikaları, gençler için yeni istihdam alanlarının oluşmasına katkı sunuyor.

Van'daki '32 Viraj' tarih olacak Van'daki '32 Viraj' tarih olacak

Teşviklerden yararlanmak amacıyla bölgeye gelen yatırımcıların taleplerinin karşılanması amacıyla Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yerleşkesindeki 42 hektarlık alanda oluşturulan Van Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesinde hayata geçirilecek tekstil kent fabrikaları ile 50 bin kişi istihdam edilecek.

Van Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yapımı devam eden fabrikaların önümüzde ki yıl tamamlanarak yatırımcılara tahsis edilmesi hedefleniyor. Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesinde yapımı son aşamaya gelen tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Yardımcısı Musa Göktaş ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Balcı, “Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette. 2 bin insanımız istihdam ediliyor. 4 fabrika daha yapıyoruz. Kısa sürede tamamlayıp hizmete açmayı hedefliyoruz. Bu fabrikalarımızda da 2 bin kişi istihdam edilecek. İlimizin işsizliğinin azaltılmasına katkı sağlayacağız. Hedefimiz tekstilde 50 bin istihdam sağlamak. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Vali Ozan Balcı, fabrika inşaatları incelemesinin ardından bir tekstil fabrikasını da ziyaret ederek çalışanlara kolaylıklar diledi. Van Haber

Muhabir: Halit Aydin