Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi (BTUM) 20/07/2024 Tarihli Hava Tahmin Raporunu açıkladı. Açıklanan hava tahmin raporuna göre Van’da bu gece yağış bekleniyor.

Van'da Aşiret Düğününde Takı Rekoru: Geline 4 Kilo Altın, Damada 10 Milyon TL Van'da Aşiret Düğününde Takı Rekoru: Geline 4 Kilo Altın, Damada 10 Milyon TL

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu, Van'ın kuzey ilçeleri, Muş ve Bitlis'te sabah ile akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, öğle saatlerinde Van ve Hakkari'de kuvvetli rüzgar (30-50 km/sa) şeklinde esmesi, Van Gölü Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5 yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının Muş ve Hakkâri 31, Bitlis 28 ve Van’da 27 derece olacağı tahmin edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Yeşim Aşan