Kıbrıs'ın Lefkoşa şehrinde bir erkek kuaföründe bulunan Van Kedisi hem kuaförün müşterilerinin hem de çevre sakinlerinin yoğun ilgisini çekiyor. Türkiye'nin sembolik hayvanlarından biri olan ve dünyaca ünlü safkan Van Kedisi, göz alıcı beyaz tüyleri ve mavi-kehribar renkli gözleriyle dikkat çekiyor.

Van kedisi, cana yakınlığı, beyaz, ipeksi kürkü, aslan yürüyüşü, tilki kuyruğuna benzeyen uzun ve kabarık kuyruğu, değişik göz renkleri ve suya düşkünlüğüyle Van’ın en önemli değerlerinden sayılıyor. Van Kedisi'nin bu kuaförde bulunması, kedinin güzelliğini ve nadirliğini bilen müşteriler arasında büyük bir beğeni topladı. Birçok kişi, yalnızca tıraş olmak için değil, aynı zamanda bu eşsiz kediyi görmek için de kuaföre geliyor.

Bu güzel Van Kedisi'nin Kıbrıs'a nasıl geldiği ya da orada ne zamandır bulunduğuna dair henüz net bir bilgi bulunmamakla birlikte, kedinin zarafeti ve sevimliliği kuaför salonunu adeta bir cazibe merkezi haline getirdi. Kedinin sosyal medya hesaplarında da sıkça paylaşılan fotoğrafları, kısa sürede birçok beğeni ve yorum aldı. Bu durum, Van Kedisi'nin uluslararası arenada da tanınırlığını artırmaya devam ediyor.

Van'daki '32 Viraj' tarih olacak Van'daki '32 Viraj' tarih olacak

 

Muhabir: Halit Aydın