Van'da Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş 9 Gündür Aranıyor Van'da Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş 9 Gündür Aranıyor

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, ayetlerin okunduğu Cuma hutbesine 'saçmalık' diyen ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı hedef alan CHP Sözcüsü Deniz Yücel’e sert tepki gösterdi.

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, tesettürün önemine dikkat çeken son Cuma hutbesini hedef alan CHP Sözcüsü Deniz Yücel’e sert tepki gösterdi. Van SDİ, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in Kur’an ayetlerini hedef alan açıklamasının kabul edilemez olduğunu belirterek, derhal özür dilemesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin, herhangi bir şahsın kurduğu bir devlet olmadığını ve Müslüman halkın topyekun direnişiyle kurulduğu ve imanla yoğrulmuş bir memleket olduğunu belirten Van SDİ, ana muhalefet partisinin toplumun değerlerine karşı saygısızlıktan vazgeçmesi ve milletten özür dilemesi gerektiğini ifade etti.

Van SDİ tarafından yapılan açıklamada, “Aziz İslam'ın Değerlerine Saygısızlık Kimsenin Haddine Değildir! 19 Temmuz 2024 günü Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı Cuma hutbesinde Müslümanlara İslam'ın tesettür ve aile kurma ile ilgili emirleri olan Nur Suresi 30-32 ve Ahzab Suresi 59. ayetlerinde geçtiği şekilde anlatılmış, kadın olsun erkek olsun İslam'ın bir tesettür anlayışı olduğu ve gençlerin evlendirilerek buna uyulması gerektiği hatırlatılmıştır. Dini meselelerde insanlara çeşitli hatırlatmalarda bulunmak ve din işlerini organize etmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, insanlara Allah'ın emirlerini ulaştırmak ve yasakları hatırlatma görevini yerine getirmesinden daha doğal hiçbir şey yoktur. En son okunan Cuma hutbesinde de bu görevini yerine getirmiştir. Ana muhalefet partisi sözcüsü, Cuma hutbesinde gündeme getirilen İslam'ın tesettür emrini saçmalık olarak nitelendirmiş ve Diyanet İşleri Başkanı'na haddini aşan cümleler kullanmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında, “Türkiye İslam'ın yurdudur; birileri istemese de İslam'ın yurdu olmaya devam edecektir. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in Kuran ayetlerini hedef alan açıklaması kabul edilemez. Derhal özür dilemelidir. Türkiye, herhangi bir şahsın kurduğu bir devlet değildir. Müslüman halkın topyekûn direnişiyle kurulmuş ve imanla yoğrulmuş bir memlekettir. Hadsizlik yaparak aziz İslam'ın değerlerine hiç kimse "saçmalık" diyemez. Ana muhalefet partisinin toplumun değerlerine karşı saygısızlıktan vazgeçmesi ve milletimizden özür dilemesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Yeşim Aşan