Yaklaşık 11 Yıldır tamamlanması beklenen Van-Şırnak Karayolu çalışmaları devam ediyor. Yolun tamamlanmasıyla birlikte istihdam ve ekonomiye büyük ölçüde katkı sağlayacak.

Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor

2013 yılında çalışmalarına başlanan Van-Şırnak Karayolu'nun yapımı sürüyor. Çalışmalarla ilgili Şırnak Milletvekili Aslan Tatar’a teşekkür ziyaretinde bulunan VATSO Derneği Başkanı Zahir Kandaşoğlu “Bu bağlantı, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Irak, İran ve Ermenistan gibi ülkelerle kara taşımacılığını kolaylaştırarak ithalat ve ihracatta önemli artışlar sağlayacaktır” dedi.

Ekran Alıntısı-11

Kandaşoğlu ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün, Şırnak ve Van arasındaki yolun tamamlanması için büyük mücadele veren Şırnak Milletvekili Sayın Aslan Tatar'a teşekkür ziyareti gerçekleştirdim. Bu yolun bitmesi durumunda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller, Karadeniz limanlarına bağlanacak. Bu bağlantı, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Irak, İran ve Ermenistan gibi ülkelerle kara taşımacılığını kolaylaştırarak ithalat ve ihracatta önemli artışlar sağlayacaktır. Sonuç olarak, bölgedeki ekonomik krizler hafifleyecek ve bu bölgeler büyük bir kalkınma hamlesi yaşayacaktır” dedi.

Ekran Alıntısı-12

Muhabir: Halit Aydın